lördag 23 oktober 2010

Vad går du igång på?


Det brukar sägas att det tar 3 veckor att skapa en rutin!

Man ska helst komma dithän att det går av sig själv, utan att tänka efter. Du går hem efter jobbet, och plötsligt är du ute i spåret och springer och minns knappt att du var hemma om och bytte kläder! Det sker mer eller mindre omedvetet. De som för en inre kamp med sig själva, och ofta fundera på om dom ska ut och träna, får det tuffare i längden! Det regnar idag, undra om jag pallar träna? Njaa..vi får se...

Hur ska du komma dithän att det går av sig själv?

Det är ju lätt att som utomstående säga att du ska göra si eller så, skapa dig ett mål, variera din träning mm, MEN framförallt gäller det faktiskt att lyssna på sig själv! Rannsaka dig själv helt enkelt, för att se vad du behöver, för vi triggas inte alltid av samma saker.

Vad behöver just du för att komma igång och skapa de där viktiga rutinerna?

- Kanske går du igång på lite nya träningskläder, ett par nya skor eller en pulsklocka? Köp det då! Det finns ju sämre saker att lägga pengarna på än ett par skor, om det får dig att komma igång!
- Är du glad för siffror, diagram, grafer och statistik? Det finns en uppsjö med pulsklockor, med GPS och pedagogisk mjukvara att glädjas åt!
- Behöver just du någon trogen träningskamrat för att hålla lågan uppe? Försök hitta någon som vill dela träningen med dig ibland då!
- Vill du helst träna inomhus när det är kallt och regnigt? Kanske är det läge att söka sig till en friskvårdskedja!
- Behöver du tuffa utmaningar för att pallra dig ur TV-soffan? Då är det bara att anmäla sig till något evenamang, det finns gott om utmaningar för den som letar!


När du löst det problemet är det bara att börja, och absolut inte ge dig de första 20 dagarna! Och när du sen skapat rutinerna och kan börja lita på dig själv, kan du t.o.m. unna dig att hoppa över ett pass här och där med gott samvete...för du kan lita på dig själv. Du kommer inte att hoppa över nästa pass också!

Apropå samvete, det är faktiskt inte helt fel med lite dåligt samvete ibland, för det gör så att du kommer ut på en del pass, som inte alltid skulle blivit av annars!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar