torsdag 3 februari 2011

Äntligen drar tävlingarna igång!

Tour of Qatar för några timmar sedan. Det blir inte mycket bättre än så här
 vad gäller lagkörning i kantvind! Trine som nr. 3. Foto: William Meertens
Jag är ju vad man skulle kunna kalla ett cykel-freak, och med det menar jag att jag följer det mesta i cykelväg, kan må direkt dåligt om man jag missar Vacchi på TV, sms:r mina tävlande klienter och undrar hur det går så fort dom har tävlat, både stora som små lopp osv osv.

Vintern är på denna punkt den mest stillsamma, då det inte är så många tävlingar och tävlande att hålla rätt på. Cross håller ju på att ändra det förhållandet något och Carina Börjesson tävlade Cross-VM (det blev en fin 4e plats förresten) i stort sett samtidigt som Tour Down Under och landsvägssäsongen drar igång (Ljungblad har tex haft premiär där de senaste två åren).

I år blev det landsvägspremiär för "Balansera" genom Trine Schmidt i Tour of Qatar igår. Etappen var väldigt lätt så inte mycket hände. Däremot idag, med mycket vind blev det allt annat än lugn körning. Resultatet?
HTC-Highroad och Garmin-Cervelo dominerade etappen och skapade den avgörande utbrytningen. 8 man gick loss och höll till mål, däribland den unga danskan Trine som på slutet körde uppdrag för deras spurtare. Hon får bära ungdomströjan på avslutande etappen imorgon. Grattis! En bra början på säsongen kan vara mentalt mycket skönt och avslappnande!

För att citera henne själv från facebook;
"kører i ungdomstrøjen i morgen :-) Havde et sjovt i dag, kantvind og kanon gode ben, vrrroooooommm!!"

Nästa klient ut blir även det en kvinna, Martina Thomasson, som ska köra vårklassikern Het Niewsblad (tidigare Het Volk) 26 februari. Häftigt!

Sen dröjer det inte så länge förrän Team Cykelcity gör premiär i mars månad. Mer om det längre fram. Härligt att det snart drar igång för fullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar