tisdag 22 mars 2011

Cykel City segrar!

Tobbe på segerpodiet efter prologen i Tour de Normandie igår!
Det är alltid befriande med segrar tidigt på säsongen. Laget kan slappna av, det blir lättare fler medgångar, det blir ett gott driv i laget osv. Det blir även ett kvitto på att försäsongen och kanske framförallt finslipningen på vårt väldigt hårda träningsläger i Alicante (med mycket fokus på fart och fartuthållighet, både på tempo- och linjecyklar) var lyckat. Jag tycker själv som tränare, att det är härligt att se hur bra killarna år efter år tränar sig i form på dessa extremt hårda läger vi brukar ha i månadsskiftet februari/mars. Redan på det första stora loppet för året, med 47 km/h i snitt i Waasland runt Gent i Belgien, var hela laget aktivt, gick med i utbrytningar, kom loss, ändå in i slutet av tävlingen.

Innan start i Omlopp van den Waasland.
Redan på den tredje tävlingsdagen för laget, lyckades nu igår U23 åkaren Tobias Ludvigsson vinna prologen i Tour de Normandie. En seger för en hel stab med cyklister och ledare som jobbat hårt tillsammans under en längre tid! Det känns riktigt härligt. Det är dessutom viktiga UCI poäng i kampen om platser till U23 VM i Köpenhamn senare i år.

Följ gärna CykelCitys framfarter på twitter! Det uppdateras ofta under loppen. Idag kan ni följa en mycket tuff etapp för laget. 195 km inkl bergs- och spurtpriser. Blir spännande att se vad sportdirektörern Aike väljer för taktik när laget nu har ledartröjan direkt från start i detta 7 dagar långa och tuffa etapplopp.


Chauner spurtslår Todd Zwizanski från Pro Conti laget United Health Care.

Eftersom man lätt blir  europacentrerad är det lätt att glömma att teamet egentligen fick sin första seger redan för någon vecka sedan! Michael Chauner och jag inledde vårt samarbete i mitten på förra säsongen, och det har varit väldigt lyckat. Stabil och stark under slutet på förra året, bra uppbyggnadsträning denna vintern och en rejäl genomkörare med övriga i laget i Alicante nyligen. Förra veckan gav det resultat i form av seger på ett criterium i New York, med några större proffslag på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar