torsdag 16 september 2010

Intervju Ludvigsson

Jag har tänkt att jag ska ha ett stående inslag med kortare eller längre intervjuer på min blogg, med jämna mellanrum. Förhoppningsvis blir det ett varierat utbud av personer, med olika ingångar, intressen och funktioner inom konditionsidrott i allmänhet, och cykel i synnerhet.

Först ut blir Tobias Ludvigsson, den unga talangen i Team Cykelcity, som just nu befinner sig Down Under inför U23 VM på landsväg i början på oktober.

Reck - Hej och välkommen.
Tobbe - Tackar.

Reck - Ni hade en lyckad trip till USA nyligen, med två segrar av två möjliga genom Ahlstrand och Lindgren, stort grattis. Hur var formen själv där?


Tobbe under U6.
Tobbe - Ja det var verkligen en lyckad tripp till USA för teamet . Jag själv hade helt okej ben, så det känns bra inför VM!

Reck - Du och Sebastian Balck, den andra U23:an som ska köra VM, flög sen direkt till Australien för att i god tid kunna acklimatisera er. Vad är första intrycket av Australien?
Tobbe - Hm första intrycket är nog att dom har ratten på fel sida i bilen... haha

Reck - Bor ni nära VM banorna? har ni sett dem? vad du kan berätta om dom?
Tobbe - Vi bor cirka 2 mil från banorna så det är helt okej , jag har inte kört banorna än men vad jag sätt på film så verkar den passa mig ganska bra.

Reck - Vad är det för typ av träning som gäller nu de närmaste dagarna efter en sån tuff resa och med några veckor kvar till start?
Tobbe - Efter en sådan här hård resan som det är att flyga till Australien så måste man börja träna väldigt lätt och öka successivt med tiden som går.

Reck - För den som inte är så van vid tävlingar och träningsläger osv, vad pysslar en elitcyklist med när han inte äter, tränar och sover om han är iväg som nu?
Tobbe - Ja vad ska man säga? vi cyklister vilar upp oss väldigt mycket vid sidan av cykeln och dricker mycket kaffe, mycket dator med, om man har till gång till det!!

Reck - Säsongen i övrigt som nu närmar sig sitt slut, vad är du mest nöjd med hittills?
Tobbe - Ja denna säsongen har gått väldigt fort måste jag säga.  Den tävling som jag är mest nöjd med är nog Ringerike i Norge, där jag blev 4:a på den femte och sista, hårdaste etappen.
Sen var det väldigt kul att vinna U6 cycle tour totalt också !
(anm. där för övrigt Reck själv hade nöjet att vara med som gästcyklist några etapper och hjälpa till att försvara ledartröjan, först iklädd Jonas Bjelkmark, sen på Tobbes axlar)

Reck - Du har ju väldigt många styrkor som cyklist. Du kan klättra bra, du är snabb på både korta och längre tempolopp, har vunnit korta gp-lopp, tagit segrar i mtb. Och allt detta som första års senior! För den som har lite koll på Watt kan exempelvis nämnas att du hade omkring 440 Watt i snitt under ca 15 min på bergstempot i Åre under Tour of Jämtland i år, inga dåliga siffror. Har du några svagheter som cyklist?
Tobbe - Jag har väl haft som svaghet att jag inte är så bra på att spurta innan, men nu har jag blivit bättre och bättre på det så det är riktigt kul! Men det går att finslipa på alla sidorna.


Reck - Du är ju minst lika känd som Mtb-åkare, men du har inte alls kunnat tävla lika mycket i skogen i år. Var det ett svårt beslut att köra mest landsväg?
Tobbe - Det var varit lite små jobbigt att lägga mtb cykeln vid sidan denna säsongen måste jag säga , men samtidigt så har jag ju utvecklats på landsväg och blivit mycket bättre på alla sätt och vis så det är kul . Kommer nog aldrig kunna släppa mtb helt och hållet om jag ska vara ärlig!


Reck - I procent, på ett ungefär, hur mycket träning blir det på landsväg respektive mtb, utslaget över ett år?
Tobbe - På landsväg har jag nog 90% och dom resterande är mtb. Dom andra åren då jag varit junior har det nog varit tvärt om så det är en riktig vändning


Reck - Till sist, vilken placering blir det för Balck på tempot?
Tobbe - Balk slår till med en 7:de plats tror jag.


Reck - Tack för denna kortintervju över nätet och lycka till med träningen, träningstävlingen och VM linjet som går av stapeln fredagen 1 oktober.
Tobbe - Tackar!

2 kommentarer:

  1. Varför frågar du om hur han tränar, är du inte hans tränare och kan berätta det bättre själv?

    SvaraRadera
  2. Visst är det så, men nu blev det i intervjuform. För den intresserade kan tilläggas att efter 1-2 dagar återhämtning från resan, kör Tobbe ett 3-dagars block med distans på ungefär 3-4-5 timmar. Sen blir det någon vilodag till, innan det är dags att börja gasa mer.

    SvaraRadera