tisdag 16 november 2010

Smått och gott!

Det var ett tag sen det blev uppdaterat på bloggen. Kanske är det därför som det nu blir ett litet potpurri med en blandning av gamla och nya nyheter.

1. Team Cykelcity har börjat presentera sina nya cyklister för året. Trevlig blandning av ungdom, attackvilja, explosivitet och mogen åkstyrka. Lindau, Olsson och Rönn är namnen och nyheten står det att läsa om på lagets hemsida och på Cyclesport.se! Jimmy började för övrigt som senior i Mölndals CK 2007, han och jag inledde vårt samarbete året efter och han är nu vid 30+ med i ett Continentallag. Rätt häftigt. Lindau och Olsson är ju i sig inga ovanliga värvningar alls. Lindau, ung, lovande och en som vågar vara offensiv och attackvillig. Michael Olsson, ja! det var inte många race han inte tillhörde den absoluta svenska eliten detta året!

2. Tidningen Cykla kommer snart i alla Vätterncyklisternas brevlåda. Redan nu kan man läsa den på Cyklas hemsida! Jag har skrivit en artikel om inomhusträning, med fokus på vinterhalvåret och syreupptag.


Svenska Cykeldagarna, Elmia, Jönköping 20-21 nov.

3. Nu till helgen är det stor Cykelmässa och på lördagkväll Galamiddag med radarparet Vacchi/Adamsom som dirigenter! En härlig helg som förhoppningsvis är här för att stanna länge till! Vill man träffa mig kommer jag främst att befinna mig i följande montrar; Cykelcity, Enervit och Vätternrundan. Välkomna!

4. För närvarande är det många diskussioner och debatter i TV kring ungas träning, hur man ska träna unga och hur man får fram framtida världsstjärnor. Vad är en talang? När kan man upptäcka en talang? Hur ser det ut i andra länder? osv

Som i all annan debatt i TV tycker jag det är bra med en blandning av folk som uttalar sig, så man får olikas syn och perspektiv i frågan som debatteras. Men allra bäst blir det sen enligt mig om även experter inom området för uttala sig, som exempelvis Tonkonogi i kvällens Debatt. Det blir lätt bara en massa "tyckande" annars (istället för tänkande baserat på "vetenskap och beprövad erfarenhet"). Lite oroväckande är det ju då förresten i sammanhanget att folks förtroende för forskning har sjunkit det senaste året, enligt en studie jag läste idag.


5. Varning för mycket gammal nyhet! Crosstävlingen i Slottskogen i Göteborg blev lyckad tyckte vi MCK:are och flera andra med oss. Lite synd var det såklart att Prestigeklassen (Elit) bara hade 14 deltager, men klassen under hade desto fler, inte minst alla hemmahoppen i MCK! Här kommer lite bilder från racet. Dom är redan så gamla att Mästartröjan hunnit byta axlar från Westergren till Lindgren. Jag tyckte för övrigt att Mikael Flockhart hade skrivit intressanta och en hel del vettiga reflektioner kring CX-cupen på sin blogg nyligen.

Cupledaren Österling, tvåa denna dag, och Stenberg, etta, pustar ut efter målgång i div 2!

Björn Fredriksson och Steen diskuterar säkert den där sista nådastöten från Adam!

Eliten: Emil Lindgren före Jens Westergren. Magnus Darvell har precis lagt sig i kurvan 5 sekunder tidigare, när han låg i täten tätt följd av Emil. Lindgren kom sen ingen ikapp, trots stark upphämtning av Magnus, som sen slog Westergren (som alltid brukar avsluta starkt), i den täta kampen om andra platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar