tisdag 14 december 2010

Beata till danskt storlag!

Foto Team Mumien.
Beata Sandström, som kör för Team Mumien, och bara cyklat i 3 år, tar nu klivet upp till ett danskt storlag. Odder CK har kontrakterat den unga lovande svenskan, som nu får chansen att köra större tävlingar utomlands.

Jag och Bea inledde vårt samarbete för lite drygt ett år sedan och det känns både häftigt och jättekul att hon redan nu fått chansen att köra i ett större organiserat lag.

Pressreleasen från Odder CK löd bl.a. så här:

Vi har set hende køre i nogle danske løb i år, og hver gang hun startede var det enten for at vinde eller komme på podiet. Så ja, hun har sin plads hos os, og vi ser frem til 2011, som vil være hendes tredje sæson på en racercykel. Hun har meget at lære endnu men hun har den rigtige indstilling til sporten og har et stort udviklingspotential. Og den type rytter har vi brug for med den målsætning vi har til næste år,” fortæller Thierry A. Muraour, der er sportsdirektøren for Odders damehold.

Damerne fra Odder har naturligvis endnu større ambitioner i 2011 end i år. Udover den nationale løbskalender, skal rytterne til nogle UCI løb i Belgien, Luxembourg, Frankrig, Holland og Tyskland.

Nyheten har uppmärksammats på flera håll, som exempelvis feltet.dk och cyclesport.se. I dagens GP står det om henne i sportdelen. Beata har även börjat blogga och ni kan följa henne här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar