söndag 8 maj 2011

Cykelvasalägret blev en höjdare!

Isak Strömberg, tränare på Cykelgymnasiet i Vansbro, tillsammans med Team Kalas Magnus Darvell och Mattias Nilsson.
Mats Slorfelt, Enervit, var initiativtagare till det första Cykelvasalägret någonsin. Med Fredrik Ericsson i spetsen som kapten, och med ett helt gäng ledare med sig, fick både vi som ledare, alla leverantörer och deltagare några mycket trevliga dagar i Torsby.

Det var minst sagt hög standard på instrukörerna! Förutom Fredrik själv fanns Emil Lindgren, Team Kalas trio Magnus Darvell, Matthias Wengelin, Mattias Nilsson och Isak Strömberg. Även jag själv och Peter Vingstedt kunde bidra med ett och annat! För att krydda till det var även f.d. skidskytten och numera cyklisten David Ekholm med. Tillsammans med sin kända fru Helena och Mats Slorfelt stod dom dessutom för ett trevligt och avslappnat samtal kring motivation på fredag kvällen.

David och Helena Ekholm för ett samtal kring träningsmotivation med Mats som moderator.

Mats själv och Rabobank-proffset Emil Lindgren.

Lägret bjöd på alla former av teknikträning man kan tänkas behöva, till olika typer av fysiska moment, näringslära och mek-kurser. Omkring 80 pers var det som delades upp i 4 olika grupper beroende på sin tekniska nivå och fysiska status.

Som om inte det var nog så inleddes hela lägret med en intressant introduktion och vision av självaste Vasaloppschefen Jonas Bauer, och senare under lägret kom även banchefen och berättade om de 9 milen, och hur de växt och växer fram.

Boende skedde inne på området där även skidtunneln ligger, Torsby Sportcenter, och bjöd på fin terräng för både lättare och mer avancerad mtb-träning. För egen del, som inte har så bra teknik på en mtb, uppskattades även de fina grusvägarna runtomkring Torsby! Att det fanns avancerade bansträckningar vittnade inte minst det publikvänliga och uppskattade Torsby Grand Prix om. Till åskådarnas jubel demonstrerade de snabba och proffsiga tävlingsåkarna (inkl förbundskaptenen) hur man hanterar svåra uppförs- och nerförsbackar genom att köra två små tävlingar!

Flera leverantörer var plats, däribland Craft, Shimano och Trek. Jag hade äran att få testa en 29a från Trek, och jag kan inte annat än instämma i lovorden för 29 tummarna! Det kändes som om cykeln nästan svalde alla hinder av rötter och stenar.

Det var trevligt att få ha varit med på detta, och jag tyckte det kändes som om alla andra också, oavsett om man var ledare, leverantör, nybörjare eller avancerad, tyckte detsamma.

För egen var det även ett tillfälle att träffa de här mtb-killarna som jag sällan möter eller hinner prata med annars. Lindgren, Darvell, Nilsson, Wengelin, Strömberg, Ericsson (och lvg:aren Vingstedt) var alla riktigt sköna att "hänga med".
Efter Darvells devis "ska det va, så ska det va" blev det ganska mycket "socker" konsumerat på fredag kväll!
Och berättelser och skratt. Jag hade t.o.m. värk i käkmusklerna när jag gick och la mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar