torsdag 11 augusti 2011

Intervju: Skil-Shimano proffset LudvigssonTobias Ludvigsson var den första jag intervjuade när jag hade startat upp min blogg och kom på idén att göra intervjuer med olika människor som på ett eller annat sätt var inblandade i främst cykel men också konditionsidrott i allmänhet. Jag valde "Tobbe" för att vi hade börjat ett samarbete inför den säsongen, han var en av Sveriges nya stora löften och VM i Australien var i antågande.

Till detta året har Tobias blivit ännu bättre på alla de bitar han behövde för att ta steget ut i Europa. Framgångarna har varit flera, varav de största är prologsegern i Tour de Normandie, femte plats och totalfyra i Olympia Tour och etappseger i Thüringen Rundfahrt. Till detta har han även fått framskjutna placeringar i stora endagslopp som Cote de Picard och Himmerland Rund.

Det som i början var tänkt som ett provkontrakt under hösten, blev i slutändan ett tvåårskontrakt med holländska storlaget Skil-Shimano. Hur häftigt som helst, inte bara för honom själv, utan för alla inblandade, från familj till teamet runt honom i Cykelcity.


Langning strax efter det avgörande rycket på den sista och mycket kuperade (Amstel backar) och tuffa etappen i Olympia Tour i maj i år. Tillsammans med 3 åkare från Rabobank Continental plus en stallkamrat till Wetterhall i Endura Racing, lyckades Tobbe hålla undan för den jagande klungan och bli fyra sammanlagt. Ett viktigt resultat på holländsk mark inför ögonen på de större holländska storlagen.
Reck - När blev det klart att du skulle få ett 2-års kontrakt med Skil? Tobbe - Det blev klart när jag var på Europa Mästerskapen i Italy.

Reck - Vad är dina första intryck av ditt nya lag?
Tobbe - Måste varit att det är så bra teamspirit och välorganiserat lag.

Reck -Med laget var du på träningsläger i Alp d´huez utav alla ställen mitt under touren dessutom. Hur var det?
Tobbe - Det var en upplevelse att se så mycket folk på en och samma plats, och bättre träningsvägar kan man inte hitta om man gillar att köra i bergen.

Reck - och dagen då touren gick upp där? kunde ni träna eller fick ni agera publik?
Tobbe - Det vart ju kaoz en vecka innan touren skulle gå där så det var häftigt att se, vi tränade på baksidan av alpe d´huez och sen kikade vi på storbildsskärm som dom slagit upp på parkeringen.

Reck - Du har precis genomfört ditt första riktigt stora etapplopp som proffs, i Tour of Burgos. Hur var det?
Tobbe - Det var riktigt kul och lärorikt att sitta i proffsklungan, framför allt riktigt hårt. Sista etappen var grymt rolig då man verkligen fick mäta sig med dom stora killarna, grymt hårt!!

(Tobias lyckades bli 15e resp 17e på de sista två etapperna, och 16e man sammanlagt)

Reck - Jag antar att laget var mycket nöjda och lite förvånade att det gick såå bra?
Tobbe - Ja det verkade som dom blev lite paffa och tyckte det var bra, så det var kul.

Reck - Vad väntar härnäst?
Tobbe - Har nästa lopp med Skil Shimano i Colorado USA den 20 aug.

Reck - Än en gång grattis till din fina inledning och lycka till med fortsättningen!
Tobbe - Stort tack.

Följ Tobias i livet som proffs på hans blogg!

Etappseger med landslaget i Thuringen Rundfaht.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar