söndag 11 september 2011

Inför VM i Köpenhamn!

Seger för Sverige i Niewkerken-Waas! Jonas Ahlstrand på väg mot VM-formen! Foto: J Havnevik Giske.
Det ser riktigt bra och spännande ut inför VM! Flera svenskar har fin form. De som utmärkt sig lite extra sista tiden är ju självklart Fredrik Kessiakoff som om han inte haft oturen att bli sjuk, hade tävlat om de absoluta toppplaceringarna i totalen i Vuelta Espana. Helt otroligt! Jag tycker så synd om honom och Sverige, för hur länge sedan var det inte, sedan vi hade en topp 5 i någon av dom absolut största etapploppen.

Emilia Fahlin, har precis vunnit otroliga 4 etapper i Tour de l´Ardeche! Hon kan mycket väl köra till sig en riktig toppplacering på tempot om tio dagar! Alexander Wetterhall klämde i USA för några veckor sedan till med ett tempolopp i den absoluta toppen, då han blev 4, med namn som Brajkovic, Vandevelde, Zabriskie, Hincapie och Pate bakom sig. Vilken placering kan ha få till en bra dag?

Två viktiga kuggar i U23 laget. Tobbe i sista loppet för
 Cykelcity (det blev en femteplats på proffs-kermesset!)
 och tidigare lagkamraten Jonas Ahlstrand!
Emma Johansson gör fortsatt som hon brukar, resultat i stort sett hela tiden! Damlandslaget kommer att ställa upp med hela 7 cyklister, varav alla är vana vid internationell konkurrens på hög nivå, och Emma får väl, tillsammans med sitt starka uppbackande lag, ses som det största medaljhoppet!

Tobias Ludvigsson har haft en grym inledning på sitt nya liv som heltidsproffs i Skil-Shimano, där han visat att han kan hänga med bra på riktigt tuffa och stora proffslopp. Han blev exempelvis nia på en bergsetapp i USA, och femma i ett proffskermesse förra veckan.

Igår slog U23 spurtaren Jonas Ahlstrand till med en seger på ett stort Inter Club race i Belgien. Det är aldrig lika självklart med utgången på ett U23 lopp som för seniorer, men banan passar verkligen en cyklist som Ahlstrand! Om det sen blir klungspurt eller ej, återstår att se. Tillsammans med lagkamraten och regerande svenska mästaren Philip Lindau, och de båda starka åkarna Niklas Gustavsson och Cykelvasavinnaren Jesper Dahlström, har Sverige ett lag som kan tävla på flera sätt. På tempot gör Edvin Wilson Ludvigsson sällskap. Hans talang har verkligen visat sig i år, och det ska bli spännande att se hur det går för honom!

Bland herrjuniorer har Emil Andersson fått till en höst som är få förunnat. Lägg till det att de tre första-års-juniorerna Marcus Fåglum-Karlsson, Ludvig Halleröd och Fredrik Ludvigsson är något alldeles speciellt, så det kan mycket väl bli någon riktigt framskjuten placering för juniorerna.

När det gäller damjuniorerna har jag för lite koll för att uttala mig om resultat, men Jenny  Rissved har varit en etablerad åkare en längre tid redan trots sin ringa ålder, och nykomlingen Alexandra Nessmar har visat sig ha väldigt lätt för cykel! Så lägg därtill Felicia Ferner och Emma Ahlstrand som har dom ett ganska komplett lag som kan vara med i olika typer av scenario.

Tomas Lövkvist har agerat hjälpryttare till Fromme och Wiggins som i slutändan blev tvåa och trea i Vueltan. Det kan säkert ha varit ett skönt och lite mer avslappnat sätt att köra sig i form till VM på "hemmaplan". Kessiakoff och Lövkvist behöver ju egentligen en betydligt mer kuperad bana för att komma till sin rätt, men det finns ju många lag i herrarnas lopp som inte vill ha en spurt, så det finns säkert chanser för dem att hitta på något. Detsamma gäller Jonas Ljungblad, som även om det inte skrivits så mycket om honom ännu (han blev fyra idag förresten), är på väg att komma i riktigt bra form! Han är bästa spurtaren, men behöver egentligen också en lite tuffare bana, men man vet aldrig vad de starka länderna som saknar en säker spurtare hittar på! Sist men inte minst så är självklart alltid Gustav Larsson att räkna med på tempo! En bra dag slåss han om medaljerna, vilket han visat flera gånger!

Segerskål igår! Dom som gjorde det, f.v. FK Glenn Magnusson, Cykelvasavinnaren Jesper Dahlström, SM-mästaren Philip Lindau, dagens segrare Jonas Ahlstrand, och bergakungen från Jämtland Niklas Gustavsson. Förhoppningsvis får vi anledning till flera skålar under VM!  Foto: J. Havnevik Giske. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar