måndag 19 september 2011

VM dag 1 och Ludvigsson!


VM i grannlandet har så dragit igång. Igår hade man ett reportage i Sporten från Köpenhamn (missa inte första 30 sek, de säger en del om cykel i Danmark) där vi bland annat fick intervjuer med Gustav Larsson, Emilia Fahlin och Emma Johansson. Svensk VM studio blir det snart också, med början imorgon (dom visar alla seniorloppen, tis-ons, lör-sön).

Första dagen bjöd på en medalj direkt för värdnationen, med ett silver för Rasmus Quaade! Quaade, som slog alla seniorer i danska mästerskapen  somras, levde därmed upp till favoritskapet på hemmaplan! Det är alltid kul och bra när det går fint för arrangörslandet, och inte minst när det är vårt grannland! Med tanke på det oflyt och problem/skandaler dom haft sista tiden med Matti Breschels skador och Alex Rasmussens tre varningar och avskedning från sitt stall och landslaget, tycker säkert Danmark att det är skönt att få fokusera på tävlingarna och framgångar också!

Pallade trycket gjorde såklart även segraren Luke Durbridge, som var den största favoriten av dem alla. Sen var det ju skönt att se att Hepburn, som vurpade på andra varvet, inte missade guldet i fallet, och även kunde få med sig ett brons! Det var för övrigt grymt att se vilka snitthastigheter det var på loppet idag! Otroligt vilka tempohästar dessa främsta U23 herrar är! Inte såå långt ifrån värdseliten som kör på onsdag kan jag lova! Även de unga tjejerna som tog pallplatserna i juniorklassen såg starka och proffsiga ut. Dom kunde banne mig trycka bra tempo dom också, och hade ändå en del blöta vägar att hantera!

Tobias Ludvigsson.
När det kommer till Tobias Ludvigssons insats finns följande att säga; Tobbe är i fin form, vilket tävlingar den sista tiden visat. I början av tempot var han också med ganska långt framme. Det är liksom svårt att cykla med 49 km/h i snitt de första 10-12 min inkl stående start och en del svängar om man inte har trimmat sin motor väldigt väl! Av lite olika anledningar blev loppet sen inte riktigt som vi hade hoppats på, men så är det ibland. På fredag är det nya tag som gäller på linjet!

Jag ska inte försöka mig på någon analys av Rissved, Nessmar och Wilsons insatser då jag ej följt dem på nära håll eller haft kontakt med dem.

För övrigt körde Jonas Ahlstrand det sista "riktiga" träningspasset idag. Efter den långa Belgien-trippen med Cykelcity och sen landslaget, hade Jonas några lätta dagar innan han körde de avslutande loppen i Sverige under helgen, med seger i söndags. Förutom lite "väcka- kroppen-intervaller" på torsdag blir det mest lätt träning fram till fredag.

Jonas Ljundblad dagarna före sitt fina VM-lopp förra året i Geelong,
Australien. Foto: Swe Cycling.
Jonas Ljungblad, som kommit igång fint sista tiden, med en andra och en fjärde plats på förra veckans proffs-kermesse i Belgien, körde också han de sista riktigt hårda passen igår och idag! Igår med tävling i Luxemburg på ca 12 mil, plus sammanlagt 3 timmar extra distans före och efter, och idag blev det proffskermesse igen!

Philip Lindau, regerande och yngsta SM mästaren någonsin, hittar de sista procenten hemma med lite distans och pace och Martina Thomasson, som är hjälpryttare till Emma på lördag, kör sitt sista riktigt tuffa pass imorgon...pace, attacker, spurter!

Till sist ska sägas att jag var imponerad av Fredrik Ericsson som bisittare. Vacchi är ju alltid grym, och det verkade som om Fredrik trivdes fint i rollen bredvid Roberto! Proffsigt, glatt, avslappnat och mycket kunnande!

Dag 2 blir det spännande att se vad framförallt Emilia Fahlin och de båda juniorerna Fåglum-Karlsson och Halleröd kan göra! Expressen bjuder förresten här på en gedigen intervju med junioren med det kända efternamnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar