måndag 19 mars 2012

1:a och 4:a i Tour de Normandie!

Förra året var det Tobias Ludvigsson som höjde armarna i skyn efter prologen, idag var det Michael Olssons tur!
Teamet lyckades med bedriften att försvara segern från förra årets prolog! Mannen för dagen var Michael Olsson, och på fjärde plats kom Philip Lindau!

Grymt skoj, bra och självklart viktigt för både dom själva, hela laget och alla som är involverade i teamet!
Michael Olsson har varit väldigt stark och stabil hela vintern (minns hans klättring på Gran Canarialägret), tagit sig igenom Drie Daagse van WestVlandereen i första gruppen direkt i premiären, och får nu välförtjänt utdelning med en internationell seger. Redan förra året var han väldigt jämn och stark, och till detta året har hans SRM visat konstant ännu bättre siffror! Trots sina ca 62-63 kg drar han rejält med Watt kan jag säga, och han är dessutom relativt kvick, vilket ju även prologsegern med sina skarpa svängar och korta backar var bevis på.
Detsamma gäller Philip Lindau, som tagit ett rejält kliv vad gäller tryck i pedalerna inför denna säsongen! Philip, tillika regerande SM-mästare, är också rapp i benen och har gjort snabba prologer förr, även om jag skulle tro att detta är hans bästa hittills!

Tillsammans med de andra i laget, vilka också visat fin vårform, blir det spännande att se vad de närmaste dagarna utvecklar sig. Landström blev femma på ett proffskermesse för knappt två veckor sedan, en pigg Ahlstrand har krigat på slutet i spurterna med Chicci och Kittel (och med lite mer flyt med uppdragen säkert fått någon toppplacering), och både Åbom och Edvin har visat att dom kan tävla på den höga nivån på 1.1:or och 2.1:or som laget kört hittills.

Men det är hårt och svårt taktiskt att försvara ledningar på den här nivån, så det kommer att bli en tuff vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar