onsdag 7 mars 2012

Göteborgare - fartträning på onsdagar!
Det är klart att den nygamla klubben Göteborgs CK, kommer att ha onsdagsträningar med fokus fart och hög intensitet, och jag kommer att hjälpa till de gånger jag kan vara med!

För att folk ska hinna jobba klart, kommer vi att starta först kl 18.30 i centrala Göteborg!
Träningen kommer att vara öppen för alla oavsett klubb som har stor vana av fartträning i grupp!

Premiär blir det onsdagen 28 mars!
Samling 18.20 Preem Slottskogen
Avfärd 18.30

Jag och Mathias Karlsson kommer att vara ledare, men det dyker säkert upp någon mer ledare framöver också :-)

Information om premiären kan ni läsa om här!

4 kommentarer:

 1. Trevligt!

  vad blir det för typ av träning?

  Har du blivit gck:are?

  SvaraRadera
 2. Det blir ungefär samma typ av träning som när jag eller Karlsson hållt det i MCK regi tidigare, dvs olika typer av lagtempo, korta intervaller och tävlingar.

  Passen är ju inte lika långa som på min MCK tid, då vi startar 18.30, så det blir än mer fokus på högintensiv träning (vi skalar bort de lugna inslagen så mkt som möjligt :-), för att bibehålla så mkt farträning som möjligt!

  Exempelvis blir nog första rundan typ så här:
  Vi kör ut ur stan på lite större väg (aldrig Säröbanan) Det blir alltså vägen förbi Pååls, Pripps, Askims kyrka osv ner till Snipen. typ "Två par press" md 1 min förningar i högt tempo direkt, så vi kommer ut ur stan snabbt.

  Väl nere vid Snipen/Spårhaga blir det kanske lagtempo eller tävling till Lindome brandstation. Finns det tid kvar, kör vi kanske ett snabbt lagtempo Lindome-Hällesåker, innan vi drar oss hemåt. Solen går ner 19.45 den 28 mars!

  SvaraRadera
 3. En sak som är mycket viktig att komma ihåg på denna träningen, är att det kräver god vana av snabbcykling i stora grupper, för att kunna delta på ett säkert sätt.

  Detta är ingen träning där man lär sig cykla säkert med andra i höga farter, utan det förutsätter att man redan behärskar det när man dyker upp!

  Men bortsett från det, så är alla välkomna!

  SvaraRadera
 4. Då två stycken frågat om dom platsar på dessa träningar, så kan jag göra ett enkelt förtydligande:

  Är man van vid att köra fartträning med ex MCK eller Master, så är detta precis samma typ av träning, varken mer eller mindre :-)

  altså den är till för både elit, senior, veteran och junior...

  Huvudsaken är vanan vid högre farter i grupp, inte att du ska vara jättesnabb. Orkar man inte dra i den grupp man tillhör får man ligga på rulle, och det enda som händer om man inte är stark nog, är ju att man flyger av, och det är ju inte så farligt :-)

  SvaraRadera