onsdag 15 januari 2014

Läger med Giant-Shimano!Inget dåligt tåg; Timmer, Sinkeldam, Curvers, Mezgec, Degenkolb, Veelers och sist men inte minst, Kittel.
Copyright: Team Giant-Shimano/Cor Vos
Det har nu blivit officiellt att laget som före nyår hette Argos-Shimano, har blivit Giant-Shimano.

Det andra träningslägret med teamet pågick från 3-11 januari, och löpte lika smidigt och bra som det förra i december. Vädret är verkligen grymt nere kring Alicante, så det är inte konstigt att man möter flera proffslag där så här års!

Vad träningen beträffar kan man kalla det första januarilägret en ren fortsättning på decemberlägret, fast i en något tyngre version. Dvs många timmar och med vissa intensivare inslag, främst med fokus på kraft (styrketräning, spurter på 6-10 sek och tunga igång-drag på uppemot 15-20 sek). Små punktinsatser med lite fart och motorik förekommer också, även om det procentuellt sett är totalt övervägande distans och snabbdistansfart som gäller.

Har man några års seriös träning i ryggen, brukar man som cyklist få relativt hög kapacitet trots att man "bara" kör rejält med grundträning av lugnare slag (distans, snabbdistans, lite tröskelintervaller och styrketräning). Det visade sig också när vi under detta läger genomförde det första 20 min FTP-testet uppför Col de Rates. Med bara cirka 2 månaders träning ligger många väldigt nära sina toppnoteringar (och vissa slår till och med rekord).

Nu väntar snart nästa läger, vilket för de allra flesta blir det sista innan tävlingsäsongen börjar. Det innebär framförallt lite mer tävlingsförberedande karaktär och blir även mer differentierad beroende på cyklist och dennes tävlingsprogram. Generellt är det fart som kommer att "spetsa" till det nästa gång gänget samlas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar