söndag 10 juni 2012

Olympiska lägret och stadionfesten!

Gamla och blivande olympier i cykel!
Dag 2 och dag 3 på SOKs storsatsning gick precis lika smidigt och smärtfritt som de första dagarna. Det märks att det är en rutinerad organisation. Transporter, logi, information, träningar, stora och små måltider (man behövde aldrig vara orolig för att inte få näringriktig mat med jämna mellanrum!) ceremonierna gick som en schweizisk klocka!

Parövningar med medicinboll.
På lördag morgon var det först dags för tvärgruppsträning (alla cykeldiscipliner, gång, skidskyttar), där jag hade hand om bålstabilitet, efter det att BMX-ledaren Sebastian genomfört en hopp- och explosivitsinriktad uppvärmning. I cykel är det ju numera vanligt med balansboll (Team Cykelcity kör exempelvis mycket boll) med då det var ont om balansbollar, valde jag att köra parövningar och kast med medicinbollar. Det är riktigt kul att få "hotta" tunga medicinbollar vill jag lova. Bålträning är ju inte det roligaste folk vet att träna, och därför är det bra med en bred arsenal av övningar att variera med. Nu är det ju sällan så att man har tillgång till robusta väggar och medicinbollar, men jag tror att de flesta uppskattade träningen. Som avslutning krämade vi ur "the core" med plankan i några olika varianter.

Kast mot vägg med medicinboll, till cyklisternas stora glädje!!
Skidskytten Linn genomförde sen (tillsammans med BMX-ledaren Sebastian) reaktions- och sprintövningar, innan Linn sen avslutade passet med lite Yoga! Jo man tackar!

Efter träningen var det (förutom fika såklart!) dags för en ett bra fördrag i idrottspsykologi - Tankens kraft!
Tankens kraft med Henrik Gustavsson från SOK.

Cyklister vet var i klungan det är viktigt att vara i början på ett viktigt lopp, dvs längst fram! Alltså fick dom äran att springa först in på stadion!
Det stora 100 års jubileet var verkligen betydligt större än jag trodde det skulle vara. Först fick alla unga talangar träffa och prata med de gamla olympierna, innan det var stor inmarsch på Stockholm Stadion och ett tre timmar späckat program med historiska tillbakablickar, tävlingar i alla möjliga idrotter (riktiga och ploj), uppvisningar, musik, fart och färg!

Det var inte bara ungdomarnas afton. Här kommer de äldsta, som också fick de största applåderna! London och St Moritz OS gick av stapeln för 64 år sedan!

Bronslaget i lagtempo från 1988 kör ett 3 km uppvisningslopp. Fv Lafis, Johansson, Karlsson, Jarl! Samtidigt intervjuades Sportchef Madeleine! Alla skötte sig utmärkt!

Jag har inte så många idoler...längre! Men en som skulle kunna kvalificera sig lite som just en idol, är denna mannen!
Och det var precis vad jag sa till honom innan jag tog fotot!
Hela arrangemanget var i första hand tänkt som ett upplevelse- och inspirationsläger för våra framtida olympier! Jag tror verkligen att det blev just det! Det måste verkligen ha varit en upplevelse att vara med på ett sånt här stort camp som 14-17 åring. Även vi ledare var överens om att det var mycket lyckat!

En viktig kugge i hela maskineriet, Thomas Engdahl, Sportchef på SOK, som också gjorde stort intryck på mig med sin trevliga, avslappnade, och mycket närvarande ledaerstil. Det kändes om om han var med lite överallt! Här tillsammans med vår gångledare till vänster, BMX-Sebastian och Madde Olsson (som snart hoppas kunna träna för fullt igen)
Tack till framförallt Felicia Rudenstam som har stor del i att det blev ett cykeldeltagande på YOC. Tack också till Johan, Madde, Peter och Sebastian för gott samarbete!

Bäst avslutas det hela med våra unga lovande cyklister. Det var för det första väldigt trevligt att vara med som ledare för dem. Dom var alla omtänksamma, trevliga och höll en jämn hög nivå i sitt idrottande, både vad gäller cykelkapacitet och inställning! Tack de goa dagarna!

Söndagens cykelpass betydde förresten ett glatt återbesök på fredags välbesökta väg, där det blev nya lagtempon, tävling igen mellan killarna och tjejerna, 40-20 lagtempo, och sen avslutning med 5 varv inne på Bosön med backspurt upp till Rekrotsvillan!

Här på SOKs sida finns lite fler bilder med bl.a. dagens avslutande gp-varv inne på Bosön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar