onsdag 26 september 2012

Endast män anmälda till första tränarutbildningen!


Som ett led i den nyttiga genusdebatt som förts på lite olika håll inom cykel den senaste tiden, kan jag konstatera och meddela att det i nuläget endast är män som anmält sig till den första "nya" steg-1 tränarutbildningen i Värnamo 6-7 oktober.

Sista anmälningdag är 1 oktober så än är det inte försent att anmäla sig, oavsett om du är man eller kvinna :)

Vill just du gå kursen så anmäler du dig här!

För att vara lite självkritisk så är det bara män som kommer att hålla i kursen, men det lovar jag att påverka i annan riktning framöver :-)

6 kommentarer:

 1. Är det inga hen som anmält sig då?

  SvaraRadera
 2. Utdrag ur en artikel (Svensk Idrottsforskning nr, 2007) om idrottsledarskap som vi ska läsa på utbildingen: "Arvonen (2002) har funnit att chefer som underskattar sin förmåga i ledarskapstermer uppvisar högre effektivitet jämfört med dem som överskattar sin ledarstil. Självunderskattning och låg profil i självbilden leder til goda medarbetarbedömningar. Kvinnliga chefer underskattar sina insatser i högre grad än manliga chefer vilket gör att flera kvinnor i chefspositioner kan leda till effektivisering".

  Intressant som tusan ju!!

  SvaraRadera
 3. Synd att man inte sett tidigare att det skulle bli en sån här kurs annars hade ni haft 2 tjejer anmälda. Men nu är det för nära inpå och när vi bägge jobbar nästa helg. Vi har nyss varit på en löpträningsutbildning och har sagt att vi även vill gå en utbildning i cykling för att få till bättre turer i klubben. Men det blir förhoppningsvis fler kurser? Och att kursen även funkar för oss nybörjare:) Jag blev med cykel för ett år sedan och min kompis i våras.

  SvaraRadera
 4. Vi blev 4 tjejer! Jättekul och intressant, hade kunnat fortsätta en vecka till. Tack Mattias för en kanonhelg.

  SvaraRadera