söndag 2 september 2012

Executive Cycling signerad G4S!

Inledning på en dag i cyklingens tecken. Föredrag om träning, från hälsa till prestation, på Bianchi Cafe & Cycles.
Redan då jag träffade VD:n för G4S, Thomas Lundin, i april på Vätternlägret i Varberg, hade han en ide om att föra in sitt, företagets och andras växande cykelintresse i något nytt sammanhang! Ett av svaren mynnade i lördags ut i en s.k. ExecutiveCycling. Jag är ju såklart lite part i målet, men jag måste säga att G4S verkligen bjöd de inbjudna på något unikt och extra! Tillsammans med Thomas hade Jonas Brögger och Niklas Gustavsson (och jag) sytt ihop ett program som följer:
Från 08.45 dukades det upp till stärkande frukost! Ett 30-tal Executives samlade inför en dag i cyklingens tecken!
Schema:
Mycket god frukost på Bianchi Cafe
Välkomstal av Vice VD Uno Lundberg
Föredrag av mig, med fokus på träning för motion/hälsa, men också en liten inblick i talangutveckling och elitträning.
Utdelning av energiprodukter av Enervit!

Cykeltur till och runt på Ekerö, med Cykelcitys sportdirre Aike i följbil och en MC-kille med kamera!
Mycket god lunch ute på Jungfrusund.
Föredrag av Aike Visbeek, kring hur man leder ett proffslag.
Cykeltur tillbaka till centrala Stockholm

Aike pratar om cykligens natur när det kommer till proffslag på landsväg, hur komplext det är och en och annan anekdot! Det hela avslutades med en häftig jämförelse mellan världens ledande lag, Team Sky och Team Cykelcity...även de största elefanterna går att fälla ibland trots liten budget. Genom hårt arbete från många håll är det möjligt och videon med Ahlstrands seger i Norge blev en fin final :-)
Det enda som kunde varit bättre var såklart vädret. Ihållande regn hela tiden! Men, alla deltagare var imponerande tåliga och verkade knappt bry sig om vätan som kom från alla håll under gruppcyklingen. Det skojades och snackades, men framförallt cyklandes det på i ett för mig förvånande högt tempo! Det var defenitivt inga otränade chefer här inte! Och som det stod i en artikel i Chef, chefer som är bra tränade, är bättre chefer!!

Till sist, ett stort tack till alla som gjorde det till en toppendag! Ett extra tack riktar jag till Jonas och Niklas som styrde upp allt så proffsigt!

Det finns numera dessutom en grupp på Linkedin som heter Executive Cycling Network - Sweden, där likasinnade kan träffas!

 

Peter Hampus med bra tryck i pedalerna. Här kan läsa hans egen berättelse om dagen! 
Uno med G4S Vätternrundan "Finisher" tröjan :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar