torsdag 23 juni 2011

SubXX - Tjejer runt Vättern 2012

Det är 51 veckor kvar till nästa års Vättern. Men som den seriöse brukar säga "efter Vättern är före Vättern", så nya planer smids redan!

Nu har det dykt upp något unikt. För första gången i Vätternrundans historia kommer ett gäng bestående enbart av tjejer att försöka köra riktigt fort runt de 300 km runt sjön! Det blir den kvinnliga uppföljaren till MAS-gänget, med huvudkvarter i Dalarna, arbetsnamnet är "pigorna", och med cyklister från hela landet. Bland cyklisterna märks många duktiga och erfarna tjejer, som tex Lena Bernström (segrare i VSM o VNM i D40-klassen förra året), Lena Karlsson (18 Klassiker o lika många Vätternrundor), Pia Backman, Lena Sannerholt, Annika Lo, liksom även en del yngre och snabba tjejer. Camilla Larsson, f.d. proffscyklist, kommer också.  Man har redan fått ihop 27 stycken snabbcyklande tjejer, men söker fler!!

Gruppen kommer även att försöka samla in pengar till välgörande ändamål! Pengarna kommer oavkortat att gå till Active Life Foundation, som grundats och leds av Thomas Fogdö, och som ger stöd till idrottsskadade personer.

Är du tjej?
Vill du vara med och cykla fort?

Eller vill du stödja en god sak?

Tveka inte att kontakta:
Siv Siv.Andersson@ebc.uu.se
Maria mgtriathlet@gmail.com


Hemsidan är under konstruktion men du kommer att kunna följa deras resa på: http://www.subxx.se/.
Balansera kommer att vara med och stötta satsningen med tips och råd om träning!

Camilla Larsson, ev av de 27 tjejena som är klar för SubXX 2012, vid starten med MAS-gänget förra veckan!

3 kommentarer:

 1. Va kul...hur vet man om man platsar?
  Hur fort ska det gå på ett ungefär?

  SvaraRadera
 2. Jättehäftig satsning!

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Hur fort vi kommer att köra beror på vilka som blir med. Vi har sagt att man ska känna att man klarar att cykla Vättern under tio timmar utan större bekymmer för att platsa. Känner du att du gör det och vill satsa på det här så hör av dig till Maria eller Siv på ovanstående mail och berätta lite om dig som cyklist.
  VÄNLIGEN
  Maria och Siv

  SvaraRadera