lördag 19 maj 2012

Cykel- och klassikerlägret i Sunne!

Vi har nyligen anlänt Selma Spa och Micke Thoren har dragit igång med simträningen!
Medan de cirka 100 man starka gänget av deltagare, ledare och samarbetspartners fortfarande är kvar på Selma Spa i Sunne, bar det av hemåt för mig och Gustav. Det blev några riktigt trevliga och sköna dagar i Värmland. Förutom föredrag om uthållighet i allmänhet och Vätternrundan i synnerhet, hann jag även med att cykla en kuperad 5 mila runda med ett gäng glada motionärer och nybörjare.

Teknikträning med Micke Thoren!

På väg ut ur Sunne för en kuperad runda runt Rottnern!
Det är faktiskt riktigt kul att under det sista året ha varit med lite mer i sådana sammanhang att man fått guida och leda folk som inte är vana vid gruppcykling. Igår var det riktigt häftigt att se ett gäng, där många var helt ovana vid cykling i grupp, och med varierande cyklar (racer, mtb, citybike), klarade av att köra belgisk kedja riktigt bra efter bara 30 min!

Brokig skara på väg mot Gräsmark! Bara någon timme senare kör dom snabba förningar i 32-35 km/h!!!
För övrigt var det extra häftigt att hänga med teamkompisarna i Cykelcity, Henrik Åbom, Christian Bertilsson och Johan Broberg nu när det är sånt otroligt flyt i laget med trippeln i Skandis och seger och ledning i Norge. Dagen då Ahlstrand tog tillbaka den gula tröjan hade vi extra mycket att fira, då även Henke fyllde år! Dom visade dessutom talang på att vara föräldrar då dom tog hand om Gustav på ett föredömligt sätt :-) Han har några nya idoler nu!!

Födelsedagsbarnet visar delar ur Cykelcitys bålträningsprogram!
Det var för övrigt häftigt att se alla dessa hängivna och entusiastiska motionärer och nybörjare, hur dom sög åt sig alla råd, fråga och var nyfikna..och som dom tränade, 2 till 3 pass om dagen! Åkt rullskidor, crawlat, sprungit eller cyklat backintervaller...Imponerande! Många kommer nog att sova gott de närmaste dagarna, kroppen tung och bara sjunkar ner i madrassen...och vissa kommer säkert att ha en hel del träningsvärk efter alla nya övningar de testat på!
Brobergs tur att demonstrera de ibland ganska tuffa och tekniskt svåra övningarna!
Bertilsson går igenom kvällens tvättschema! Gustav lyssnar noga!

Mindre glamoröst...cykeltvätt på baksidan!  Gustav är emellertid överförtjust ändå!
Mats Slorfelt från Enervit och världsstjärnan i långlopp på skidor, Jerry Ahrlin, under deras uppskattade samtal kring träning och kost!
Som alltid, hur trevligt som helst att träffa dessa båda herrer :-).
 
Expressens klassikerbloggerska! Tillika politiskt initierad! Intressant kombination,
tycker självklart en uthållighetstränare/samhällslärare!Kändiskort igen! Denna gången med tidningen Kadens Kalle Bern och Daniel Ryts, tillsammans med lägrets kreatör
Oskar Kumlin från Selma! Extra stort tack till dig Oskar, för de goa dagarna i Sunne!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar