onsdag 16 maj 2012

Gigantisk seger av Cykelcity i Norge!


Segerns sötma! Ledartröja, spurttröja och ungdomströja på ett bräde! Foto: Team Cykelcity.
Stort grattis till Ahlstrand, alla lagkamrater, ledningen och till alla oss i hela stödapparaten runt dessa elitsatsande killar! Med tanke på att Glava Tour of Norway nu blivit uppgraderad till en 2.1 och cykel är så stort i Norge att det kryllar av bra lag i loppet, gör segern till något alldeles speciellt för ett litet Continental lag från Sverige!

1. Jonas Ahlstrand
2. Alessandro Petacchi
3. Edvald Boassen Hagen

Den pallen är ju inte fel!

Hösten 2010 skrev jag så här efter Jonas stora seger i USA:
När jag kom hem kunde jag läsa hur min adept Jonas Ahlstrand i Team Cykelcity, U23 och kortbanemästare i år, vunnit en av USAs större proffstävlingar, Univest GrandPrix. Vi började jobba ihop i år, och Jonas har haft en fin stabil säsong som under den andra hälften resulterat i många segrar. Med Univest tog han sin största seger hittills, och det är bara att säga grattis till Jonas och hela laget. Hur mycket av framgång respektive motgång som beror på en tränare är mycket svårt att analysera. Jonas framgångar har naturligtvis många inblandade, det är helt enkelt många inblandade i en elitidrottares stödapparat; nära och kära, tidigare tränare och klubbar, sponsorer och hela Cykelcitys ledning och klubbkamrater. Att vara en del av detta är häftigt!

Nu är det 2012, och det ovannämnda passar ju in rätt bra nu också, fast Jonas seger nu är så mycket större :-)
och imorgon är det 17 Mai!

Se youtube klippet från spurten och segerintervjun här! Imponerande! Man är i fin form, rätt åkstark och uthållig i kombination med riktigt kvicka spurtben och grym tajming när det ser så lätt ut!!

På GCKs träning idag hedrade vi Jonas och ledartröjan genom att lägga in hårda attacker och spurter under våran lagtempoträning! Nice!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar