tisdag 15 maj 2012

Intervju: Sub-XX Silva Sjödin!


Nästa kvinna på tur är Silva Sjödin, som förutom att cykla och guida, jobbar på Trimtex som sytt upp de fina kläderna som tjejligan cyklar i!

Reck – Vem är Silva?
Silva- En glad en som försöker njuta av livet!

Reck – Hur kom du in på sub-xx satsningen?
Silva – På rekommendationer från någon annan som tycker man gjort bra ifrån sig.

Reck – Är du som många andra, van vid att främst träna med män?
Silva – Ja, det är ju tyvärr väldigt ovanligt att få ihop flera tjejer att träna tillsammans i mina trakter. Men att träna med män är bra, varje pass har man möjlighet att ta ut sig till max bara för att hänga med. Sen är det mindre snack om prylar när man kör med tjejer! Tycker också vi tjejer har grymt roligt tillsammans, det är mer snack och skratt, kanske för att det inte går lika fort och är en näradödenupplevelse?! :D

Reck – På vilket sätt tycker du det är annorlunda med ett tjejgäng?
Silva – Sub XX har fått stor uppmärksamhet från alla möjliga håll och kanter, vilket är överväldigande och väldigt roligt. Som grupp är vi nog lite spretiga då vi är spridda utöver hela landet och av blandad kaliber, allt ifrån de som redan kört på en bra bit under åtta timmar, till de som är lite mindre erfarna och kanske inte kört VR förut. Det är nog den största utmaningen, att få ihop gruppen. Men den vilja som finns är fantastisk.

Reck – Och förutom Vätternrundan, vilka andra mål har du med ditt idrottande?
Silva – Att må bra och ha roligt tillsammans med likasinnade.

Flera av Sub-XX tjejerna i de nya kläderna på Mallis!
Reck – Hur har förberedelserna sett ut hittills, är du i den form du vill vara just nu?
Silva – Det har varit lite upp och ner och det är en bit kvar till bästa formen, men idag är det sex veckor kvar att finslipa på.

Reck – Vad funderar du mest över inför Vättern?
Silva – Ska jag ha camelback eller inte?! Sen hoppas jag vädergudarna visar sig från sin bästa sida detta år.

Reck – Har du några favoritrundor där du bor?
Silva - Hållnäshalvön är fin, sen har du små krokiga vägar till Östervåla eller Östhammar som är små pärlor. Vinden är ett stående inslag i Norduppland och välkommen eftersom vi saknar backar, eller så är det bara ett sätt att förlika sig med den förbenade motvinden som jämt infinner sig.

Reck – Ser du någon forstättning med subbXX-projektet?
Silva – Det är många som redan pratar om 2013 och att kanske göra mer saker. Men var det tar vägen är jag inte rätt person att svara på. Det roligaste är i alla fall att det finns ett intresse både av och för tjejer och cykling. Förhoppningsvis blir det spinnoffeffekter som fler som vill cykla och kanske rent av tävla eller så.

Reck – Tack för intervjun och lycka till med den fortsatta satsningen?
Silva – Tack själv och stort tack för den insats som Coach till SubXX.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar