fredag 4 maj 2012

Intervju: Peter Karlsson!

Peter Karlsson, "en vanlig motionär" som ska cykla hela vägen, 120 mil, till Paris för ett gott syfte!
Turen har kommit till Peter Karlsson, en trevlig bekantskap via Cykelklubbens resor till Mallorca! För mig kan Peter symbolisera det där brinnande intresset för cykel som växt sig starkt de senaste åren på motionsnivå, och som gjort att cykelklubbar och motionslopp bara växer och växer. Ett passionerat intresse som ibland tar sig extra imponerande uttryck, som att cykla för Barncancerfonden till Paris!

Reck – Vem är Peter?
Peter – En 37-årig kille från Västergötland som numera bor i Stockholm.

Reck - Vad betyder cyklingen för dig?
Peter – Framför allt gemenskap och motion. Cykling för mig är verkligen ett fenomenalt sätt att både få träning, samtidigt som det är avkopplade och socialt.

Reck – Är cykelintresset nytt eller gammalt?
Peter – För ungefär tre år sedan fick jag en något försenad 30-årskris då jag kände att jag behövde en ny utmaning och ett nytt intresse i livet. När jag växte upp tycker jag om att cykla så hösten 2009 skaffade jag mig min första racer med målet att cykla Vätternrundan. Sedan har det blivit en hel del motionslopp på cykel, samt två cykelresor till Mallorca.

Reck – Vi sågs ju nu på Mallorca för andra gången, vad är det som gör Mallis så bra för cyklister tycker du?
Peter – Framför allt att väder är bra så pass tidigt på säsongen och att det finns många landsvägar med lite biltrafik. Samtidigt finns det alla möjligheter att välja mellan bergsetapper eller släta etapper, eller kombinera.

På toppen av Randa!
Reck – Har du några favoritvägar på Mallis?
Peter – Jag gillar långa distansturer utan allt för mycket klättringar. (Jag är ingen bergskille) Kustvägen från Portopetro på sydöstra sidan till Palma är suverän och extra bra om det är medvind :-)

Men även att köra från södra sidan till norra. Starta i Palma och åka via Lluc Major, Randa, Montuiri, Petra till Can Picafort eller Alcúdia. Sedan tillbaka via Sineu (där Velodromen finns), Algaida och ta hängmattan från Lluc Major tillbaka till Palma.

Reck – Vilka favoritrundor och fik har du hemma i Sverige på dina vanliga träningsrundor?
Peter – Att köra ut på Ekerö och Färingsö är en favorit, med fikastopp på Svartsjö Café och Livs, som ligger ett stenkast från Svartsjö slott.

Reck – Går det några bra motionslopp som man borde testa i de områdena?
Peter – Roslagsvåren och Roslagshösten som min cykelklubb Fredrikshof arrangerar i Roslagen rekommenderas starkt!

Reck – Du ska åka med Team Rynkeby Stockholm till Paris för Barncancerfonden i sommar. Berätta!
Peter – Jag blev tipsad av en bekant om detta välgörenhetslopp. Ansökte och kom med. Totalt är vi 600 cyklister från Sverige och Danmark som under sju dagar i juli kommer att cykla 120 mil till Paris till förmån för Barncancerfonden. Vi är totalt 17 lag (13 danska och fyra svenska). Vårt lag har redan samlat in över en halv miljon kronor genom bland annat sponsring av våra cykeltröjor. Den 13 maj har vi en insamlingsgala på Nalen där alla biljettintäkter går direkt till vår insamling. Läs mer och köp biljetter här.

Reck – Hur är din form för tillfället?
Peter – Känner mig verkligen i form efter 10 dagar på Mallorca, men det jag behöver nu är att köra lite fler snabbare och längre etapper så jag kommer i toppform för Vätternrundan (sub10) och Paris-resan.

Reck - Vad gör du mer på fritiden förutom att cykla?
Peter – Jag har ett brinnande intresse för Melodifestivalen och är engagerad i Melodifestivalklubben, samt att jag bloggar om min cykling på http://motvatternrundan.blogspot.se/ Tillbringar även en del tid i Värmland då min sambo driver sommaröppen restaurang och camping där.

Reck– Och när du inte har fri tid, vad gör du då?
Peter– Jag arbetar sedan två år som informationsansvarig/webbredaktör på Sjukgymnastförbundet, som är Sveriges sjukgymnasters yrkes- och fackförbund. Tidigare har jag arbetat som journalist på bland annat SR och SVT.

Reck – Tack för intervjun och lycka till med säsongen!
Peter – Tack själv!

1 kommentar:

  1. Kul läsning! Peter är en bra och färglad klick på asfaltsvägarna :-)

    Mycket starkt att verkligen göra något avgörande genom sin cykling - att cykla för Barncancerfonden och samla in pengar.

    SvaraRadera