fredag 26 november 2010

Det är inte varje dag som...

...man har turen att mitt i natten i en hotellfoajé bl.a.a snacka Watt med en OS-silvermedaljör, prata ledarskap och det framgångsrika mtb-året med förbundskaptenen, ventilera VM i Australien med ännu en förbundskapten och sen äta frukost och diskutera träning med en som både cyklar på elitnivå och arbetar i forskningsvärlden.

Under mässan hade tre stora lag sina presentationer. Cykelcitys är nu komplett med 12 cyklister. Bertilsson och Lindau var de sista pusselbitarna i ett lag som jag tror kommer att lyckas både på hemmaplan och internationellt. Laget har både flera unga åkare i kombination med en del äldre, vilket ska borga för god balans. Det ska bli riktigt trevligt och spännande att vara med som tränare och till viss del även som ledare, under kommande säsong. På tisdag drar laget till Falun och YA-arenan, för årets första träningsläger. Då ska jag även ta tillfället i akt att besöka andra intressanta "cykel-institutioner" i området.


Vallentuna blev en glad men tuff överraskning för konkurrenterna. Dom kommer nog att vara laget att slå på många tävlingar nästa år! Bröderna Andersson, Petter Persson och Jakob Södergran är ju inga dåliga nytillskott direkt.

Stående från vänster: Broberg, Spjuth, Fransson, Gustavsson, Holm, Svedlund, Harring, Slättmyr.
Sittande från vänster: Saeden och Carlsson.
Sist men inte minst, laget där jag också är tränare för relativt många, EPIC Mölndals Elit. Tillsammans med Picco och Mats Harring har vi under hösten kommit fram till att EPIC skulle kunna vara en bra miljö för de unga talangerna att mogna, och så blev det. Själv tycker jag att det är en av de häftigaste lagsatsningarna de senaste åren, med det stora flertalet av de bästa juniorna i samma lag nästa år. Det är ganska svårt att förutse hur laget kommer att gå nästa år, med några äldre (bl.a. Saeden, Brengdahl) i kombination med alla yngre, men jag tror absolut att laget kommer att ta ännu ett kliv framåt till 2011, och kan överraska en hel del. Sen är det en satsning som ska få mogna fram, klivet från junior till senior får ta sin tid!

4 kommentarer:

 1. Du ser inga problem med att vara huvudtränare för CC och samtidigt ha adepter i konkurrerande elitlag?

  SvaraRadera
 2. Bra fråga!

  Det kändes lite konstigt detta året ibland, då jag ju var med som cyklist i EPIC (visserligen mest som statist), och man får passa sig för hur man agerar på och av banan osv.

  Till nästa år, när jag lagt av, känns det inte konstigt. Kanske för att det är ganska vanligt med tränare i cykel som jobbar med cyklister från olika lag.

  Det finns flera idrotter där man har en tränare med grupper runt sig av adepter, som är konkurrenter...så jag tror det ska gå bra. I EPIC är jag bara tränare numera.

  SvaraRadera
 3. Jaha och i vilket lag skall du cykla i 2011?

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte blogga lite om min cykelframtiden så småningom (men det är inte så intressant så jag har avvaktat med den)...men jag kommer att köra för Cykelcity Veteranlag (om jag tävlar nästa år..vi får se?!)

  SvaraRadera