måndag 21 november 2011

Cykelinspirerad spinning! Välkomna!I samarbete mellan Balansera, Nationaldagsloppet, CK Master och friskvårdskedjan Sportlife, kan du nu köra periodiserad och cykelinspirerad spinning på tisdagar kl 19.30 i Partille. Häng på och kom iform till nästa säsong och Nationaldagsloppet. Med hjälp utav Sportlifes fina lokaler i Partille med Activiosystem och CK Masters ledare, får du chansen att köra pass utifrån Mattias Recks huvud!

Upplägget ser ut så här:
NDL-spinningen följer ett upplägg som löper över hela vintersäsongen och är indelad i tre perioder med olika fokus. Varje period består av flera träningsprogram med stegrande intensitet och längd. Varje träningsprogram körs i fyra veckor där den sista veckan är ”Super Week” där vi kör både hårdare och längre. Efter denna vecka förändras träningsprogrammet.

Period 1 styrkeuthållighet och motorik (okt - dec)
Denna period sträcker sig fram till december. Den syftar till att öka styrkeuthållligheten och motoriken och präglas av långa styrkeintervaller, och bara en liten mängd högintensiv träning med hög kadens.

Period 2 kondition och tröskelintervaller (jan -feb)
Denna period är mellan januari och februari. Här utvecklar vi framförallt konditionen och passen består främst av långa tröskelintervaller.

Period 3 kondition och fartträning (mars -april)
Nu slipar på formen innan vi flyttar ut och tävlingarna börjar. Alla har olika mål men nu gäller det att bli snabb på riktigt. Därför kör vi en kombination med både längre och kortare intervaller, men dom kortare högintensiva intervaller ligger i fokus!

Välkomna, både cyklister, spinnare och nybörjare! Kl 19.30 på tisdagar!

Passen bokas via Sportlife Partilles hemsida!

2 kommentarer:

 1. Äntligen en riktig cyklist som lägger upp spinningpassen, så man nån gång får köra med kadens över 70 samt slipper höra att man ska gunga med överkroppen fram och tillbaka!

  SvaraRadera
 2. Anonym:
  har du testat mer än 5 spinningpass? Jag vore superglad om du kom å hälsade på mig på ett RPM-pass, tuff intervallbaserad cykling med alltifrån 60rpm till 142rpm.
  Du är precis lika välkommen till vanlig spinning där vi ligger på lite längre jämnare intervaller å kadenser 60-120rpm.
  jim@jimberg.se så bokar jag dig som gäst!
  Väl Mött!

  SvaraRadera