fredag 8 juni 2012

Trevlig första dag på Olympic Camp!

Gott och grillat nere vid den lilla hamnen på Bosön!
YOC -Youth Olympic Camp, ett inspirations- och träningsläger för talangfulla ungdomar i ett trettiotal OS-sporter, och ett 70-tal ledare, drog igång idag på allvar. Invigningsstal av bl.a. Stefan Holm och Anette Norberg, träning i den egna grenen, följdes sen av grillfest med lite annorlunda tävlingar, nera vid vattnet!

Lagtempo med snabba förningar kombinerat med stenhårda attacker! Här är det Hampus som är för snabb för kameramannen!

Taktiksnack inför kvällens sista (och viktigaste intervall). Tävling mellan killarna och tjejerna.
Det är inte optimalt att träna cykel ute på Bosön men vi fick ett fint intervallpass på vägen mellan Bosön och ut till Elfvik. Det blev helt enkelt Bosön-Elfvik tur retur en himla massa gånger i olika lagtempoformationer! Fin väg, lite trafik och mycket tidseffektivt när vi bara hade 2 timmar på oss!

Som avslutning körde vi en tävling mellan killarna och tjejerna. Det gick till som följer:
Fråga till killarna: - Hur många sekunder kan ni som mest släppa tjejerna och ändå köra ikapp innan målstrecket?
Fråga till tjejerna: - Hur många sekunder kan ni som minst ha i handikapp på killarna och ändå inte hinna bli ikappkörda?

Killarnas svar: 30 sek!
Tjejerna svar: 40 sek!

Så då fick det bli 35 sekunders handikapp! Båda teamen gissade mycket bra för det blev en tajt finish. 7 man i varje lag, med tidtagning på fjärde man (3 kunde alltså släppa). På upploppsrakan dundrade 4 killar och 4 tjejer mot strecket!
Målgång! killarnas fjärde "gubbe" kom in strax före tjejernas fyra! Rafflande! Vi får se om det blir chans för revansch under helgen ;-)

Avslutnigen på kvällen innehöll en hel del annorlunda tävlingar :-)

Imorgon väntar tvägruppsträning med skidskyttar, gångare tillsammans med alla cykeldiscipliner lvg, mtb, bana, bmx)! Jag förväntas hålla ett moment med bålträning! Därefter blir det stor fest på Stockholm Stadion på eftermiddagen och kvällen för att fira 100 år sedan Stockholm arrangerade OS!

Som avslutning härifrån Bosön gratulerar vi såklart Jenny Rissved som idag vann junior-EM i mtb!! Stort grattis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar