tisdag 28 maj 2013

Rekordförsök på Vättern för hjärtsjuka barn!Rekordförsök till förmån för hjärtsjuka barn
När årets upplaga av Vätternrundan körs står ett antal duktiga cyklist på startlinjen för att försöka sig på en ny rekordtid. Tillsammans med Lars Erlman och Hjärtbarnefonden/Hjärtbarneturen har jag samlat ihop ett gäng elitcyklister som ska ge sig på de 300 km i rasande fart för att uppmärksamma och samla in pengar till hjärtsjuka barn. 
Flera av cyklisterna har redan kört väldigt fort runt sjön tidigare (6.37-6.41) och vet vad dom ger sig in på, men det är all respekt åt det rekord som finns i nuläget (6.37 satt av Ride of Hope med Magnus Bäckstedt i spetsen 2012). Det blir med andra ord inte lätt, men det ska det såklart inte heller vara när man jagar rekord.
Det cirka 12 man starka laget kommer att cykla i Hjärtbarneturens tröja, och det ska bli väldigt spännande att följa deras framfart!

Till förmån för Hjärtebarnsfonden
Hjärtebarnsturen är en cykeltur på 2380 km som genomfördes för första gången den 6-21 maj 2013. Turen startade i Östersund och via stora delar av Mellansverige avslutades den i Falun. Dagsetapperna var mellan 9-23 mil. Sammanlagt 14 orter fick besök av Hjärtebarnsturen och i samband med besöket/stoppet arrangerades kostnadsfria föreläsningar och olika aktiviteter. Flera kända artister, idrottsmän och profiler körde någon eller några av sträckorna för att hjälpa till att skapa ett intresse kring arrangemanget och därmed generera högre intäkter till Hjärtebarnsfonden. Några av de som var med och cyklade var Peter "Foppa" Forsberg, Roberto Vacchi, Agneta Sjödin, Kalle Moraeus, Daniel Tynell, Johan Olsson, Tobias Karlsson, Torgny Mogren, Micke Leijnegard och många fler.
Hjärtebarnsturen är tänkt att bli ett återkommande arrangemang.
– Vi, Hjärtebarnsfonden, ser detta projekt som ett sätt att sprida kunskap om medfödda hjärtfel. Med de gåvor som vi får kommer vi kunna göra mer för de som drabbats. Vi kommer att ordna läger, stödja drabbade familjer ekonomiskt och bekosta forskning om hjärtfel, säger Ulf Grape, ordförande Hjärtebarnsfonden.
Hjärtebarnsturen hade ca 300 deltagare detta först år och har hittills samlat in drygt 200 000 kr. Insamlingen pågår fortfarande för Hjärtebarnsturen 2013.

Pressmeddelande och mer information om Hjärtbarnefonden och Hjärtbarneturen kan man läsa här!


Hjärtebarnsturen arrangeras för att samla in pengar till HjärtebarnsfondenPengarna används till forskning om medfödda hjärtfel, läger och stöd till drabbade familjer. Hjärtebarnsfonden har ett 90-konto, 90 05 87-7. För mer information, se www.hjartebarnsturen.se eller www.hjartebarnsfonden.org. Hjärtebarnsfonden: PG 90 05 87-7 alternativt BG 900-5877.
Eventuella frågor besvaras av:
Lars Erlman, 070-557 40 83
Mattias Reck, 070- 746 49 92

7 kommentarer:

 1. Grymt! Lycka till på alla sätt och vis.

  SvaraRadera
 2. Grymt! När är beräknad målgång? Om man hinner heja in er:)

  SvaraRadera
 3. 1) 300 / 6,6 = 45,45 km/h
  2) Ej avlysta vägar
  3) Sannolikt motvind halva sträckan
  4) Stigningen norrut från Jönköping

  Mod, sinnesnärvaro och hjärt/lungkapacitet från Helvete!

  SvaraRadera
 4. Härligt.

  Go go go! =)

  SvaraRadera
 5. Dom startar kl 10.18 och siktar på att cykla fortare än 6.37!

  SvaraRadera
 6. Några namn på dom i gruppen som ska försöka sig på rekordet?
  Eller är det hemligt än?

  SvaraRadera
 7. http://balanserabloggen.blogspot.se/2013/06/vilka-ska-gora-rekordforsok-pa-vattern.html

  SvaraRadera