tisdag 14 maj 2013

Två världar möts: Intervju med Jessica Clarén!Intervjuserien med personer som, förutom att köra Vättern i min sub9grupp, lever i och skapar möten mellan de båda världarna idrott/förening och friskvårds/gymvärlden går vidare. Jessica Clarén kan väl sägas vara en värdig fortsättning på Magnus Gårdmark! Känd från bl.a. spinning, frekvent anlitad på konvent, utbildare på InCycle och med en populär blogg har hon de senaste åren jobbat för att göra klasser mer cykelinspirerade och dessutom själv börjat tävla på cykel. 

Reck - För de som inte känner dig, vem är Jessica och kan du på några meningar förklara en del av allt det du sysslar med?
Jessica -  Alltså, hur kan en fråga vara så svår. Jag brukar säga att jag är ett digitalt träningsfenomen. Jag jobbar med träning i alla former och även med sociala medier, och utbildar och inspirera instruktörer runt om.

Reck - Jessica, du är ju som man förstår ett mycket aktat namn i friskvårds- och spinningvärlden. Hur har du lyckats med det?
Jessica - *generad* För mig är det viktigt att göra allt med hjärtat och lite till och att brinna för det man gör. Att våga tro på att förändra och hela tiden se till att fortsätta utvecklas.Reck - Varför är spinning populärare än nånsin?
Jessica - Löparboomen som verkligen slog ner för några år sedan lämnar nu över till andra utomhussporter, och framförallt är det cykling som många får upp ögonen för. I och med det öppnas också ögonen hos både deltagare och instruktörer som gör bättre och smartare klassupplägg där syftet faktiskt är att göra deltagaren till en bättre cyklist. 

Reck - Hur tror du att spinning kommer att utvecklas? Var är den om låt säg 5-10 år?
Jessica - Först hoppas jag att namnet spinning försvinner och att vi alla kallar det cykel eller inomhuscykel. Jag tror att trenden att förenkla och förena håller i sig. Klara mål med upplägg förankrat i utomhuscyklingen med anknytning till träningseffekt. Låt jumps och upplägg som inte har en eftertanke försvinna. Jag tror också att vi kommer cykla inomhus med Wattmätare och göra klasser förankrade i watt, puls och intensitetsskala. Visuella klasser kommer garanterat att slå hårdare där banprofilen projiceras bakom instruktören.

Reck - Till dina egna mål, hur kommer din säsong att se ut 2013?
Jessica - Fniss. Jag jobbar ju lite underground :)
Jag har tränat specifikt mot cykel i vinter och har tänkt testa benen ordentligt. Jag har en del bokade lopp, både på landsväg och mtb. Jag hoppas persa på Cykelvasan ordentligt.

Reck - Du var ju med när People4U hade träningsläger på Gran Canariai januari, vad tar du med dig från den resan?
Jessica -  Cykel är ju grejen! Jag blev liksom lite nyförälskad. Livet som cykelproffs känns som en dröm. Jag är grymt imponerad av hela teamet och engagemanget som alla involverade ger. Allt från tränare till sponsorer till åkare.


Reck - Hur är formen just nu och hur kommer du att träna de sista veckorna inför Vättern?
Jessica - Formen är ganska bra. :) Har en grym tränare (Not: Mattias är min tränare). Jag behöver få in mängd. Så jag kommer slaviskt följa mitt upplägg och stöta in lite premiärlopp på MTB och landsväg.

Reck - Var tränar du själv mest när du har tid att sticka ut i naturen?
Jessica - Jag älskar att köra i skogen och jag trillar lite för ofta. Men helst kör jag mtb eller springer.

Reck - Tack för din tid!
Jessica - TACK för att du inspirerar mig på sadeln både inomhus och utomhus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar