onsdag 30 november 2011

Team Cykelcity 2012

Johan Landström med sin Shimanoutrustade Cervelo!
Sveriges bästa cykellag, tillika landets enda Continentallag, kommer till 2012 att ha en ny konstellation med flera nya cyklister. Förra året valde man också att ta med flera nya åkare, och till nästa säsong fortsätter alltså den trenden med hela fyra nya åkare. Kvar från den gamla stommen är främst Jonas Bjelkmark och Johan Landström, men även Jonas Ahlstrand och Robert Pölder kan sällas till den skaran, trots sin ringa ålder.
"Brat-pack". Två är kvar, en lämnar
för nya utmaning bland de stora proffsen!

Några av Sveriges absolut bästa cyklister har lämnat laget detta året. Johan Lindgren har valt att trappa ner sitt cyklande, Sebastian Balck går till det danska Continentallaget Concordia, och Tobias Ludvigsson har fått kontrakt med Continental Pro laget Skil-Shimano, som för tillfället går under namnet 1T4i. Dessutom har Jimmy Rönn valt att trappa ner. Självklart ingen lätt sak att ersätta så starka kort som dessa, men med årets nyförvärv är det tänkt att laget ska kunna fylla de platserna!

1. Ahlstrand, Jonas
2. Bertilsson, Christian
3. Bjelkmark Jonas
4. Broberg, Johan - ny
5. Dahlström, Jesper - ny
6. Landström, Jonas
7. Lindau, Philip
8. Olsson, Michael
9. Pölder, Robert
10. Wilson, Edvin - ny
11. Åbom, Henrik - ny

1 - Ahlstrand, Jonas
Sveriges i mitt tycke bästa spurtare, med tillräckligt med kondition och åkstyrka för att lyckas även i lite tuffare miljö. Jonas är också en av de tongivande utanför tävlingarna, en ledarna i laget, både på vägen och utanför tävlingsbanan! 2010 fick han sitt genombrott som senior, och 2011 blev efter en otursförföljd vår, vilket innebar operation i knäet, lika bra. Pallplaceringar och en seger på internationella lopp! Med lite mer flyt hade det även funnits chans till en topp 5 eller 10 från USAs största endagarslopp i Philadelphia. Nu slutade det med en krasch istället. Med lite mer flyt ser framtiden riktigt ljus ut!

2 - Bertilsson, Christian
Redan då "Berra" som 18-årig mtb:åkare vann Hammarö GP 2010, och sen körde stabilt på Skandis och Kinnekulle började Aike kolla upp honom inför 2011 (det säger en del om Cykelcitys och Aikes framförhållning vad gäller rekrytering). Har ett jäkla klipp i spurten! Väl i Cykelcity, och efter en vår med sjukdomar, visade han sin klass genom att kunna bistå laget på alla tuffa internationella lopp, samt vinna Eurosport Vättern GP och Kalmar GP.

Kik-off hos lagets viktigaste samarbetsparner, Shimano-Nordic! Fv Bertilsson, Dahlström,
Wilson, Bjelkmark och Richard Olsson från Shimano.
 3 - Bjelkmark, Jonas
En av lagets lojala slitvarg, som alltid offrar sig 100%! Sin vikt till trots är hans främsta vapen spurt, prolog, kortare backar. Hade nog sitt livs form under SM-veckan 2010 då han slet för laget hela dagen och till sist kom med i avgörande utbrytningen och slutade 7a. Dagen efter vann han Soldvarvi. Jonas har varit Cykelcity troget i sju år nu, och har samlat på sig mycket rutin och erfarenhet. Han har dessutom bra taktiskt kunnande, som han kan dela med sig till dom yngre.

4 - Broberg, Johan
Nyförvärv från EPIC Mölndal. Ungtuppen i laget. Hade en otursförföljd säsong 2011, med först knäproblem under vintern följt av en jättekrasch i slutet på april som fördärvade stora delar av säsongen. Kom tillbaka starkt på slutet och imponerade när han var med laget i Belgien i höstas.  Är en van vinnare sedan sin tid som ungdoms- och juniorcyklist i spurter framförallt, och är med för att utvecklas på sikt.

Kick-off hos Shimano. Fv Sportchef/ägare Johan Ottoson, sportdirektör Aike Visbeek,
Landström, Åbom, Broberg och Lindau.
5 - Dahlström, Jesper
Nyförvärv från Motala AIF. Jesper, som för några år sedan nästan bara körde mtb, har de senaste åren tagit några rejäla landsvägsskalper. Genombrottet på kom väl på SM på Kinnekulle där han tog U23 tröjan. Sedan dess har han bl.a. vunnit första etappen och ledartröjan i Tour of Norway, och den tuffa etappen upp till Tott Åre i Tour of Jämtland. Båda med samma karaktär, korta branta backar, vilket visar på hans specialitet! Mest känd för den breda massan är han sen troligtvis ändå för sin seger i år på Cykelvasan! Det ska bli spännande att se hur Jesper utvecklas på landsväg 2012, hur han tar sig an och överleva i en snabb och blåsig proffsklunga, hur långt hans backkvaliteter håller ute i Europa, liksom hans backspurter, och kanske även spurter i mindre grupper på platten.

6 - Lindau, Philip
Philip blev Sveriges yngste SM vinnare någonsin då han vann på Sollerön i år . Lägg därtill att han vann SM på Kinnekulle som junior framför hela Cykelcitys juniorlag, och kom så när med i den avgörande utbrytning på VM i Köpenhamn nyligen, så förstår man att Philip är en mästerskapsåkare med öga för att sitta rätt. Han får alldeles säkert lite extra ögon på sig där han kör i gul och blått, och med några internationella resultat, hoppas han såklart (liksom flera andra i laget), att kunna ta steget uppåt i karriären efter kommande säsong.

Fikarast! Det finns lite tryck i pedalerna på bilden, Bertilsson, Broberg, Pölder,
bakom står Ahlstrand, Dahlström och Lindau.
7 - Landström, Johan
En av lagets och Sveriges mest rutinerade cyklister på hemmaplan. Har varit två år nere i Holland, och dessutom kört i teamet flera säsonger. Är otroligt viktig för laget, både på och av banan, med sina styrkor, rutin och lojalitet. Det finns nästan ingen terräng Landis inte behärskar på hög nivå. Är han i form kan han spurta, köra prolog och kortare tempo, åkstark, och trots sin storlek klättra riktigt bra!

8 - Olsson, Michael
Kom till laget förra året, och var direkt en stor tillgång och blev snabbt en ledargestalt. Stor repetoar vad gäller fysisk kapacitet men framförallt stabil och jämn form, och relativt kvick i benen vilket passar i kortare backar och spurter i mindre grupper. Michael är även den som har mest koll på allt vad Watt heter. Inte ett pass eller en cykel i hans stall, står utan SRM! Fick med sig segrar på hemmaplan och topp-5 på en stort lopp i Danmark i år, och har kapacitet för toppresultat internationellt om allt stämmer.

9 - Pölder, Robert
Den andra stora lojala hjälpryttaren i laget. Har sakta men säkert blivit bättre och bättre. Sliter och kämpar de första två tredjedelarna på loppen för att serva de andra. Otacksamt jobb som inte alltid syns, men lagkamraterna är duktiga på att uppmärksamma insatserna! Stabil, jämn, åkstark, tålig, precis som en "Edel-Helfer" ska vara. Får sina egna chanser ibland också, vilket hoppas ge utdelning på något större lopp nästa år!
Kick-off bowling med Edvin. Otvistelig vinnare av tävlingen
blev dock en annan Boråsare.....

10 - Wilson, Edvin
En av nyförvärven från teamets största konkurrent de senaste fem åren, Borås. Edvin visade 2011 den kapaitet som man trodde och hoppades fanns där, med tanke på hur bra han var som junior. Efter några oturförföljda år, blev 2011 ett genombrott som senior (trots den onödiga kraschen i maj). Vann första Cuptävlingen och behöll sedan ledningen fram till kraschen. Både i början och i slutet på säsongen gjorde han livet surt för CC, och visade både åkstyrka, attackvillighet, klättrings- och tempoförmåga. Med det sagt så kommer Edvin garanterat att bli ett viktigt tillskott till laget nästa år.

11 - Åbom, Henrik
Det kommer med all säkerhet även den här killen att vara, också han från Borås, men nu även med ett år i Holland under bältet, vilket kommer att vara viktigt för laget! Åbom har de senaste två åren bara blivit bättre och bättre, och har liksom flera andra i laget en hög förmåga på flera områden. Henrik har en hyfsad spurt, är orädd, är åkstark och kan för sin storlek klättra bra! Som uppdragare åt spurtkanonerna eller eget avslut i utbrytningar, passar det fint! I Borås har han även visat sig ha bra koll på taktik.

Ledningen tar vi i nästa inlägg!

tisdag 29 november 2011

Vätternläger i Varberg 19-22 april


Här är lägret för dig! Oavsett om du är nybörjare eller satsar på någon riktigt snabb sub-tid, kommer det att finnas grupper och ledare för just dig!

Jag själv kommer att vara ansvarig tränare för lägret och jag har raggat ihop några av de allra bäst motionsledarna landet har att erbjuda. Bland annat kommer de båda rutinerade ledarna Bo Sjöberg från Fredrikshof och Suzanne Gadd Hisingens CK! Anders Olsson, MAS-gruppens ledare kommer också att finnas på plats! Liksom de båda snabba tjejerna Marina Emanuelsson, som var med i just MAS-gänget på rekordtid i år, och Camilla Larsson, f.d proffscyklist och SM-vinnare på Ironman Kalmar i år! Gamle storcyklisten Tommy Prim och dubbla SM-mästaren på tempo, Jonas Olsson, finns också med i laguppställningen! Och några fler är på gång...

Tillsammans med flera av Vätternrundans samarbetspartners ska vi se till att lägret i Monarks hemstad Varberg 19-22 april kommer att bli lyckat, oavsett vilken nivå du befinner dig på! Styrka för cyklister, teknik och säkerhet, lagtempo och fartträning varvas med föredrag om material, kost och hur man ska träna de sista sex viktiga veckorna fram till målet! Dessutom kommer simmaren och OS-medaljören i paralympics Anders Olsson att hålla föredrag. Kanske hinner du också med lite SPA och ett studiebesök på Monark!

För mer information klicka in här!

måndag 28 november 2011

Finns det cyklister som kan springa fort?


I förra veckan hade jag nöjet att träffa skidåkaren och tillika långloppsspecialisten Jerry Ahrlin på Vasaloppsträffarna, liksom Morasonen och Vasaloppsvinnaren Staffan Larsson. Som sig bör blev det såklart lite träningssnack, och i det här fallet blev det en hel del prat kring löpning! Skidåkare är ju, som de flesta säkert redan vet, relativt bra löpare. Jerry bekräftade den regeln, genom att själv klämma milen på ca 32 minuter. Och då är han ju långt ifrån "spinkig" om man säger så. Han nämnde också att en av Auklandbröderna gjorde 3 km på strax över 8 min!! Det kan inte vara många som gör det!

Jerry Ahrlin och Staffan Larsson på
förra veckans Vasaloppsträffar!
Någon dag senare träffade jag Tony Pölder som spädde på med lite gamla minnen och löptider. Redan då jag intervjuade honom förra vintern (läs här) var vi inne på skidåkare, deras löptider och elitmotionären som nästan försvunnit. Han nämnde att på hans tid gjorde toppåkare som ex Dähli och Kirvisniemi milen på under 30 minuter. Bäste svensk i löpning var nog Majbäck som ex var på pallen på Lidingöloppet. Tillhör man eliten i skidåkning är man nästan alltid bra på löpning. Man är i alla fall långt bättre än en traditionell "löparelitmotionär" som i runda slängar kanske kutar 10 km kring 34-35 minuter. (Då elitmotionären som fenomen nästan försvunnit tycker man nog oftast idag att tider på 36-37 min är riktigt snabbt för en motionär).

I cykel är det väl nästan omvänt förhållande om man driver det lite till sin spets. Ju bättre cyklist desto sämre löpare. Orsakerna till det är ju ganska många och inte så konstiga:
- Korrelationen mellan cykel och löpning är inte tillräckligt bra, att cyklister vill lägga så mycket tid på löpning.
- Cykelpositionen är i stort sett motsatsen till en bra löparposition. Cyklister har svårt att upprätthålla en god löparposition, och får gärna en "sittande" position, istället för att springa med höften högt och framåt.
- I cykel belastar man aldrig de viktiga vristerna explosivt på ett löparmässigt sätt. Markkontakten blir därmed väldigt lång i förhållande till dem som tränat upp vrister/vader för löpning. Att springa högt och lätt blir svårt.
- Tiden på året då cyklister har mer tid för löpning är under höst-vinter, istället för vår-sommar-höst för skidåkare.
- En cyklist på hög nivå tävlar mycket, och hinner därmed inte med så mycket alternativ träning

Jag tror att de flesta inkl mig själv skulle bli mäkta förvånade om Schleck, Evans, Gilbert, Cancellara, Boonen, Hushovd, Basso eller någon annan storstjärna skulle springa milen på tider ner under 35 minuter, om dom överhuvudtaget springer (snarare joggar lite?!)

Nu till frågan:
- Är det någon som känner till någon riktigt bra cyklist som även springer riktigt fort? Kanske någon cross- eller mtb-åkare?
- Vad jag får känslan av så brukar många cyklister i Sverige tycka att en amatörcyklist som springer milen ner mot 35 min är riktigt bra, men finns det någon svensk amatörsatsande cyklist som kutar fortare än så?

5 års jubileum

Här uppe trivs jag kanske allra bäst! Här på föredrag hos Tetra Pak. Foto: Bengt Sennö.
För exakt fem år sedan drog jag igång företaget Balansera. Vid en milstolpe som denna, är det lätt att man börjar tänka tillbaka lite, så även jag.
- Varför startade jag företaget?
- Hur har firman utvecklats?

Varför jag startade firman, är något jag klurat på först nu denna höst, och det är väl egentligen inte så lätt att veta exakt varför det blev så. Men, jag tror att det som "lockade" fram det hela var den trevliga sub-8 satsningen som Hisisngens CK gjorde. Därmed skulle "gnistan som tände elden" gå till Janne Aarnseth som var den som frågade om jag ville vara med på deras resa som "coach". Tack Janne :-)! Och alla ni som var med den där gången, kan ju känna er lite extra träffade! Därmed var kombinationen av den proffessionella gymnasieläraren och amatörcyklisten med intresse för idrottsforskning ett faktum.
Några av HCK:s sub-8 gäng anno 2006 på läger i Laholm i mars månad.
Ett drygt halvår senare var min firma ett faktum.
En annan som nog också  triggade igång mig är Lasse på Cykelcity i Göteborg (som även introducerade mig för Janne). På den tiden bodde vi två kvarter ifrån varann i Majorna, och jag vet inte hur många gånger jag hängde hemma hos Lasse och hans dator med programmet In Design. Lasse hjälpte mig att konkretisera olika pedagogiska modeller och grafer som skulle kunna användas till en framtida bok. Det blev ingen bok, inte än i alla fall, men det fick det mig att repetera och läsa in ny forskning, och samtidigt berätta och ventilera mina tankar med Lasse. Och, att förklara för andra är ett himla bra sätt att komma ihåg saker själv!
Då det begav sig, med Fredric Engelke, MCK profil och CC-Lasse! Den skarpsynte Gbg-cyklisten ser vilken mack vi är på!
De som i första hand varit till stor hjälp under min tid som egen, är framförallt Anderz "Picco" Persson, men också  hans bror Håkan Persson, som driver Cykelcity i Göteborg och Lund. Likaså har Aike Visbeek, som var sportdirektör i Cyclesport.se då vi träffades (där jag var spelande tränare) varit en kugge. En som också driver en framåt, pushar på bra och ger självförtroende är min kompis och f.d. proffscyklisten Martin Johansson. Detsamma gäller en annan HCK:are, Suzanne Gadd!

Picco, Pölder och Aike.
De senaste åren har även profiler som Mats Slorfelt på Enervit, Tony Pölder, Monika Björn och Magnus Gårdmark varit bra vitamininjektioner! Liksom Fredrik Jansson på Cykelklubben, tidningen Cykla, Cykla.se och Vätternrundan såklart, denna gigant! Sen hade det såklart varit svårt att jobba som vi gör i familjen Reck om inte man fick bra uppbackning från pappa (numera kallas han oftare farfar här hemma) och Ingrid!

Viktig del av mitt jobb, att hjälpa några av Cykelcitys talanger. Aike sitter vid rodret!
Utvecklingen av företaget har varit försiktig minst sagt. Någon stor gambler har jag aldrig varit. Läraryrket var hela tiden basen i min tjänstgöring under de första åren. Det fanns heller ingen tanke att det skulle växa. Jag trivdes alltid bra med att vara lärare. Sakta men säkert växte emellertid företaget, och efter husköp fanns det även rum nog att ha en egen testklinik. Balansera tester&coaching var ett faktum! 
Vättern är en självklar del av mitt jobb, på flera sätt, det var den ju redan innan jag visste om att jag skulle bli coach ;-) Här efter rekordtiden på 6.51.45 i  somras tillsammans med MAS-gängets organisatör Anders Olsson.
För snart två år sedan valde jag lite spontant och hastigt att satsa på företaget fullt ut. Det var troligtvis en kombination av flera faktorer, om jag skulle ge mig på en analys, och att jag snart skulle fylla 40 var nog en bidragande orsak.

Sagt och gjort, företaget har nu drivits i två år på heltid, och jag tycker själv att det har gått rätt bra. Jag hade inga större förväntningar på vart det skulle ta vägen för 5 år sedan, utan det har bara tuffat på, sakta men säkert, mer och mer! När jag väl valde att starta eget och sen även satsa på heltid har många varit imponerade av att jag vågat ta steget. Själv har jag inte sett det så eller tänkt på det, men det har varit väldigt kul att få dom komplimangerna! Tack för det!

Genom åren har jag haft förmånen att få träffa en massa inspirerande personer. Jag har också haft lyxen att få coacha väldigt många trevliga och ambitiösa idrottare, från proffs till motionär. Genom olika föredrag har jag också fått möjligheten att tala och diskutera inför större publik, vilket jag tycker är väldigt roligt och energigivande! Sammantaget är det flera roller som man har som lärare, som nu lever kvar, fast i en annnan miljö!
Nya utmaningar! Några korta snabba instruktioner innan det är dags för nästa lagtempo med snabba tjejer http://www.subxx.se/!

söndag 27 november 2011

Ett Cykelcityläger i bilder!


Big T, Tony Pölder på hemmaplan, dit han bjudit in hela team Cykelcity. Här tillsammans med vännen och CC profilen Anderz "Picco" Persson, flankerade av Johan Broberg, Jonas Bjelkmark och Edvin Wilson.

Redan innan dom andra hunnit blåsa upp sina bollar,
hade Bertilsson demonstrerat sin balans!

Brutalbänk "i fält". Tobbe håller koll på räkningen medan Ahlstrand manar på Berra!

Ahlstrand styr upp bollträningen. Det körs i skift! Andra gänget spelar piano så den rätta rytmen och känslan infinner sig!

Fint varmt väder på vårt 5 timmars pass i lördags runt Nässjö. Fullt med jättefina småvägar, och knappt några bilar! Närmast syns nyförvärvet Edvin Wilson tillsammans med SM-mästaren Philip Lindau.


Härligt och ganska tufft pass blev det. 5 timmar med lite styrkeintervaller i början och avslutning med lagtempo
strax under tröskeln med extra hög kadens! I högerledet syns från vänster Broberg, Lindau, Ahlstrand och Olsson.

måndag 21 november 2011

Cykelinspirerad spinning! Välkomna!



I samarbete mellan Balansera, Nationaldagsloppet, CK Master och friskvårdskedjan Sportlife, kan du nu köra periodiserad och cykelinspirerad spinning på tisdagar kl 19.30 i Partille. Häng på och kom iform till nästa säsong och Nationaldagsloppet. Med hjälp utav Sportlifes fina lokaler i Partille med Activiosystem och CK Masters ledare, får du chansen att köra pass utifrån Mattias Recks huvud!

Upplägget ser ut så här:
NDL-spinningen följer ett upplägg som löper över hela vintersäsongen och är indelad i tre perioder med olika fokus. Varje period består av flera träningsprogram med stegrande intensitet och längd. Varje träningsprogram körs i fyra veckor där den sista veckan är ”Super Week” där vi kör både hårdare och längre. Efter denna vecka förändras träningsprogrammet.

Period 1 styrkeuthållighet och motorik (okt - dec)
Denna period sträcker sig fram till december. Den syftar till att öka styrkeuthållligheten och motoriken och präglas av långa styrkeintervaller, och bara en liten mängd högintensiv träning med hög kadens.

Period 2 kondition och tröskelintervaller (jan -feb)
Denna period är mellan januari och februari. Här utvecklar vi framförallt konditionen och passen består främst av långa tröskelintervaller.

Period 3 kondition och fartträning (mars -april)
Nu slipar på formen innan vi flyttar ut och tävlingarna börjar. Alla har olika mål men nu gäller det att bli snabb på riktigt. Därför kör vi en kombination med både längre och kortare intervaller, men dom kortare högintensiva intervaller ligger i fokus!

Välkomna, både cyklister, spinnare och nybörjare! Kl 19.30 på tisdagar!

Passen bokas via Sportlife Partilles hemsida!

onsdag 9 november 2011

Följ med in i den extrema kvalitetsträningens ambivalenta värld!

Magnus Darvell, Foto: Team Kalas.
Här träffsäkert och nyanserat beskrivet av Magnus Darvell, en av Sveriges bästa mountainbikare och crossare! När intervallerna är så hårda att det värker i hela kroppen och det är en kamp mellan kropp och knopp...

Det är ju med dagens trend att köra kort och hårt ganska många som känner igen sig i beskrivningen av smärtan och kampen med sig själv! Och för er som aldrig hållt på med denna typ av självplågeri, då "syran" känns inte bara i arbetande muskler, utan spridit sig i hela kroppen, njut av att läsa om det i alla fall.

http://teamkalas.blogspot.com/2011/11/tankar-under-ett-44-pass.html

måndag 7 november 2011

theConvention: lite nervöst och mycket trevligt!

theConvention hade en idé med att ha ett brett utbud att klasser och föredrag för alla som är intresserade av träning och hälsa. Med denna utgångspunkt fanns det folk från två olika världar kan man säga, den från friskvårdsbranschen och den från idrotten, vilken jag själv representerar.

Det blev en väldigt trevlig och spännande mix, både för oss instruktörer/presentatörer och deltagarna tror jag. Det verkade så på alla jag mötte och pratade med. Arrangemanget var mycket proffsigt. Elexia är en stor, fin och funktionell anläggning, och sen hade Magnus, Malin & Co förberett allt väl, fixat väldigt bra mat, bra information, värdar till oss föreläsare! och en live-DJ som förhöjde stämningen hela dagen!

Spinning med en av bröderna Activio i förgrunden. Foto: theConvention.
För egen del var det faktiskt första gången på mycket länge som jag blev rätt nervös inför ett föredrag. Det berodde troligtvis på det gedigna sällskapet jag befann mig i, i kombination med en ny typ av publik som jag inte är så van vid. Det var en nyttig påminnelse och en rätt häftig känsla ("om man kan hålla den i sin hand"), och jag tror och tyckte det gick bra i slutändan ändå. Publiken verkade glada och nöjda med lite Reckpedagogik (som några lärarkollegor så käckt namngav mitt sätt att gestikulera och attackera tavlan på). Temat var "Att hålla i det långa loppet" och behandlade långloppens kravprofil och kroppens förmåga att tillgodose detta. Dagens ord blev nog FatMax!

Jag, i mina Vättern 6.52 strumpor! och Åsa Erlandsson, denna dag spinningledare!
Foto: Monika Björn, mojolifestyle!
Mycket energi hela lördagen som sagt! Många hade nog träningsvärk för en hel vecka efter denna lördag!
Det var kul att träffa altid lika proffsiga Monika Björn som jag inlett samarbete med, andra lokala kändisar som spinning-esset Matthew Griffith, dansaren Sandra Börjesson, krutpaketen Martin Brinde&Stina Ahlbinträningsglädjen Rönnebröderna "Activio" Magnergard, och ett stockholmsgäng med f.d. olympiern Jari Ketola, Kristin Andersson från Les Mills och dansaren Jennie Widegren mfl! För egen del hade jag gärna varit med på både det ena och det andra, kanske ett föredrag med Colting följt av lite olympiska lyft med Brinde, och våga testa HotYoga med Björn, men det blev mest förberedelse och mingel.

Sara, Jari, Jennie och Henrik. Foto: theConvention.

Tack till Magnus och Malin som gjorde det hela möjligt!

torsdag 3 november 2011

theConvention!

TheConvention lördagen 5 november. Tema för dagen: Back to the roots! Foto: theConvention.
På lördag är det stort konvent på Elexia ute i Sisjön södra Göteborg, med en massa kändisar som håller föredrag och instruerar klasser hela dagen.

Vad sägs om Jennie Widegren från Bounce, triatleten, debattören och författaren Jonas Colting, f.d. landslagslöparen Oskar Käck, friskvårdsgurun och konceptutvecklaren Monika Björn, mtb-landslagstjejen Åsa Erlandsson och en hel trave av det bästa som friskvårdsbranschen kan erbjuda! Yoga, TRX, stenålderkost, löpträning, kettlebell, olympiska lyft...

Jag själv kommer att hålla föredrag i mitt favoritämne såklart, uthållighet! Både allmänt och med fördjupning på cykel; "Att hålla i det långa loppet!"

Det finns fortfarande några platser kvar här och där till olika klasser och föredrag, så det är bara att gå in på theConvention och boka sig!

Så välkommen till en heldag av kunskap och inspiration!

Se även Videofilm! om evenemanget!

Foto: theConvention.