torsdag 21 juni 2012

Reflektioner efter Vätternrundan!



The beginning of the end för Sub-XX Team Naturelles resa runt Vättern 2012! Alla bilder från Mästarfotografen Christer Hedberg!
Vätternrundan detta året bjöd på en hel del extraordinära saker! Det som de stora flertalet nog märkte av mest, var vädret, som bjöd på ganska tuffa förhållanden. Därmed blev det också många som bröt! Totalt bröt nästan 1 600 cyklister på sträckan mellan Jönköping och Boviken, den sammanlagda siffran på antalet brutna blev 2250. Jag var själv en av dem!

För egen del började Vätternrundan på torsdagkväll med Vättern GP, ett väldigt tufft varvlopp inne i centrala Motala, och som resulterade i storslam för Team Cykelcity! Dessförinnan hade gamla storstjärnor (iklädda sina gamla proffskläder) gjort en bejudlad liten tävling också, där Tommy Prim till sist vann solo!

Sonen Gustav var helnöjd denna kväll. Hans nya kompis och idol, biodlaren Bertilsson från Kristianstad, var aktiv från start, gick både loss och var solo nått varv, och kunde sen tillsammans med Michael Olsson hålla undan och spurta till sig segern!

Pep-talk på fredag med Sub-XX tjejerna! Foto: Christer Hedberg!
Fredagen innehöll (förutom att ladda med mycket kolhydrater) två trevliga brandtal, först hos tjejerna i Sub-XX Team Naturellle, och sen en snabbis hos MAS-gänget. Hos Sub-XX handlade det främst om att skapa trygghet och en go stämning till alla dom som relativt nya vad gäller cykla fort runt Vättern. Hos MAS:arna hade vi ganska kort om tid, så det blev mest att bidra till att skapa lite go stämning och minnas hur vi gjorde året innan! Det kan även nämnas i sammanhanget att jag sade att Ride of Hope gänget med Bäckstedt och Co, var för få för att verkligen kunna hota oss :-)

Tillsammans med Gary Jonas gick sedan jag och Gustav ombytta i gult och blått, och kollade in fotbollen på O´Learys! Trevlig avrundning på kvällen...för Gary!

Christer Hedbergs grymma bilder från Sub-XX resa runt sjön!

Loppet då!
Med Sub-XX Team Naturelle fick vi 2012 något så unikt som den första gruppen/snabbgruppen som bara bestod av tjejer! Tiden blev 8.40, och jag som följt deras resa på nära håll, tackar för att jag fått lyxen att vara med, och gläds åt deras resa. Jag skulle tro att dom skapat mer intresse och fokus på cykel och Vättern i och med sin satsning, mest för tjejer, men även i almmänhet! Nu finns det en tjejtid (att slå), och framtiden får utvisa i vilken utsträckning fler tjejgrupper kommer att försöka göra något liknande.

2012 var också året då självaste Fåglumbrödernas rekordtid på 6.42 blev slagen. Av två grupper dessutom, även om dom hade två totalt olika resor dit!

Med facit i hand var det en hel del saker i MAS-gänget detta året som inte riktigt gick som det var tänkt. Tillsammans med Team Cykelcity fanns det emellertid, som alltid i MAS-gänget, ett antal åkare som var riktigt tokstarka, och som tillsammans med "de röda proffsåkarna" såg till att det gick riktigt j-la fort under andra halvan av loppet och slutligen in på nya rekordet 6.41 (som stod sig en knapp timme:-). Ner till Bankeryd funderar vi nog fortfarande varför det inte blev samma "go" som året innan, men när vi sen började få baktider vid första langningen i efter Bankeryd (RoHs Grännatid), gick tempot upp avsevärt (snitt på knappa 50 km/h mellan Bankeryd och Hjo). Det var också där som många av oss inte längre kunde hjälpa till och tog slut och släppte (i mitt fall så bröt jag efter 22 mil, medan andra tog sig i mål med andra grupper). Något som förresten slog mig där jag satt i en buss på väg tillbaka till Motala, var att vinden hade vänt. Istället för motvind ner mot målet efter Askersund, var det snarare sidamedvind. Det måste vara unikt?!

Imponerande! Foto: Christer Hedberg...igen!
I efterhand spekuleras det självklart en del kring hur fort MAS-gänget/Team Cykelcity hade kunnat cykla om man ändrat en del i upplägget, men jag skulle snarare vilja imponeras av Ride of Hope gänget, som jag och många med mig, blev tagna på sängen av! Det var otroligt imponerande att på så få man klämma den tiden, 6.38! Bara att gå ut i den farten, när man var så få till start vittnar ju om en otrolig fighting-spirit och självförtroende för sin kapacitet! Hatten av för det!!

I och med detta, kommer det säkert också att bli intressanta diskussioner framöver, kring hur en grupp ska se ut, om man vill köra ännu fortare än 6.38!

"Rekordmånga anmälda, rekordmånga nationer, rekordmånga brutna och rekordsnabba tider. Vätternrundan 2012 levde verkligen upp till epitetet rekordrunda och den kommer bli ihågkommen" summerade Eva-Lena Frick, Vätternrundans VD på ett fyndigt och träffsäkert sätt årets upplaga.
Glad midsommar på er alla cykelentusiaster. Nu blickar vi fram mot SM linjeloppet på söndag i Södertälje! Det kommer att bli en rafflande tävling på tuffa banor, så är ni sugna på lite Live-action med Sveriges utlandsproffs och våra bästa svenska amatörer rekommenderas en tur till centrala Södertälje i helgen! Många varv och publikvänligt! Damerna startar kl 09.00 och Herrarna kl 14.00 på söndag!

onsdag 13 juni 2012

Vilka blir snabbast runt Vättern? Hur fort går det?


Världens största motionslopp på cykel, Vätternrundans 300 km, går av stapeln till helgen! Det ligger i tiden att jaga tider!Vilka kommer att vara snabbast och vilka tider tror ni att det kommer att handla om?


Till att börja med, tjejgänget som syns på alla möjliga ställen nu, DN, Expressen, kanske snart på TV också, SUb-XX Team Naturelle - hur fort kommer det att gå tror ni?

En av svensk cykels stora stjärnor under -90 och 2000-talet, Magnus Bäckstedt, gick förra veckan ut med ambitionen att med sitt Ride of Hope gäng, försöka slå Fåglumbrödernas rekord (på tävlingen) Vätternrundan med 6.41. Kommer det att lyckas?

MAS-gänget, med många starka elitmotionärer och veteraner (och som satte rekord på motionsloppet med 6.52 förra året) och där stora delar av kontinentallaget Team Cykelcity kommer att ingå detta året, har alltid ambitionen att vara snabbast runt sjön! Blir dom det i år också, och hur fort går det?

Kontinentallaget Team Cykelcity kommer med ett starkt lag till Vättern GP på torsdag och
Vätternrundan med start 09.30 på lördagmorgonen!
En av de snabbare grupperna på Vättern är också Conti Test Team, som har ambitionen att vara snabbare än förra årets 7.12. Vad landar dom på för tid?

I vilket fall som helst, spännande blir det!! Vi ses i Motala :-)

måndag 11 juni 2012

Intervju: SubXX Naturelle Lena Bernström!


Vättern närmar sig med stormsteg, och vi har några intervjuer kvar att publicera innan årets hetaste grupp ger sig iväg, Sub-XX Team Naturelle! Turen har kommit till Lena Bernström från Fredrikshof, en tjej som syns flitigt på pallplaceringar i Veteranklasserna!

Sigtunaloppet 2010!
Reck – Vem är Lena?
Lena – Instruktör på Worldclass som älskar att cykla landsväg och numera även MTB. Har ett förflutet som hästtjej, fotbollsspelare och friidrottare men har nu äntligen hittat min grej - cykel.

Reck – Hur kom du in på sub-xx satsningen?
Lena - Grejen är den att jag ända sedan jag körde VR 2006 har jag sagt att jag aldrig mer skulle köra den. Men så dök ett mail upp från Siv och Maria med en trevlig inbjudan om att samla ihop en snabbklunga med bara tjejer. Perfekt, jag som älskar att köra lagtempo. Dessutom kör vi för Thomas Fogdös fond Active Life Foundation för att stödja idrottare som råkat ut för en olycka precis som han själv gjorde i Åre 1995. På nåt sätt kom jag på andra tankar, blev nyfiken och hoppade på.

Reck – Är du som många andra, van vid att främst träna med män?
Lena - Nja, vi är faktiskt rätt många tjejer i min klubb Fredrikshof CK men det klart att det blivit en hel del turer med bara killar.

Reck – Många undrar säkert, är det annorlunda att vara i en grupp med bara satsande tjejer? På vilket sätt?
Lena - Det är annorlunda. Det är inte varje dag man ser 60 tjejer i ett lagtempo, frågan är om någon någonsin sett en sådan? Det här är helt unikt.

Reck – Och förutom Vätternrundan, vilka andra mål har du med ditt idrottande?
Lena - Veteran-SM och Nordiska mästerskapen är de andra stora målen 2012 som annars blir ett år mer i stilen ”att cykla runt sjöar i Sverige tillsammans med subxx-tjejer”. Förutom Vättern Runt ska jag även köra Vänern och Siljan.

Reck – Hur har förberedelserna sett ut hittills, är du i den form du vill vara just nu?
Lena - Jag har ju en bra coach, Mattias Reck heter han :) Jag har lagt en bra grund hela vintern och följt upp med Mallis och träningsläger Camp Ludvika med Fredrikshof CK. Formen är på uppåtgående och det sista har det gått riktigt bra! Känner mig stark på både träning, Vätterngenrep och tävlingar.


Reck – Har du några favoritrundor där du bor?
Lena - ”Gruppettorundan” med fika i Saltå Kvarn är en höjdare. Annars kan man ju alltid ta en tur genom skogen på MTB:n till cykelfiket Rosenhill. Har man gått om tid och önskar fylla ut magen ordentligt åker man till ”Kakslottet” Taxinge med dess gigantiska kak-, bull- och tårtbord. Märker du att jag gillar att fika?

Reck – Tack för intervjun och lycka till med nu i första hand kommande helgs stora utmaning!
Lena - Tack själv, vi ses i Motala!

söndag 10 juni 2012

Olympiska lägret och stadionfesten!

Gamla och blivande olympier i cykel!
Dag 2 och dag 3 på SOKs storsatsning gick precis lika smidigt och smärtfritt som de första dagarna. Det märks att det är en rutinerad organisation. Transporter, logi, information, träningar, stora och små måltider (man behövde aldrig vara orolig för att inte få näringriktig mat med jämna mellanrum!) ceremonierna gick som en schweizisk klocka!

Parövningar med medicinboll.
På lördag morgon var det först dags för tvärgruppsträning (alla cykeldiscipliner, gång, skidskyttar), där jag hade hand om bålstabilitet, efter det att BMX-ledaren Sebastian genomfört en hopp- och explosivitsinriktad uppvärmning. I cykel är det ju numera vanligt med balansboll (Team Cykelcity kör exempelvis mycket boll) med då det var ont om balansbollar, valde jag att köra parövningar och kast med medicinbollar. Det är riktigt kul att få "hotta" tunga medicinbollar vill jag lova. Bålträning är ju inte det roligaste folk vet att träna, och därför är det bra med en bred arsenal av övningar att variera med. Nu är det ju sällan så att man har tillgång till robusta väggar och medicinbollar, men jag tror att de flesta uppskattade träningen. Som avslutning krämade vi ur "the core" med plankan i några olika varianter.

Kast mot vägg med medicinboll, till cyklisternas stora glädje!!
Skidskytten Linn genomförde sen (tillsammans med BMX-ledaren Sebastian) reaktions- och sprintövningar, innan Linn sen avslutade passet med lite Yoga! Jo man tackar!

Efter träningen var det (förutom fika såklart!) dags för en ett bra fördrag i idrottspsykologi - Tankens kraft!
Tankens kraft med Henrik Gustavsson från SOK.

Cyklister vet var i klungan det är viktigt att vara i början på ett viktigt lopp, dvs längst fram! Alltså fick dom äran att springa först in på stadion!
Det stora 100 års jubileet var verkligen betydligt större än jag trodde det skulle vara. Först fick alla unga talangar träffa och prata med de gamla olympierna, innan det var stor inmarsch på Stockholm Stadion och ett tre timmar späckat program med historiska tillbakablickar, tävlingar i alla möjliga idrotter (riktiga och ploj), uppvisningar, musik, fart och färg!

Det var inte bara ungdomarnas afton. Här kommer de äldsta, som också fick de största applåderna! London och St Moritz OS gick av stapeln för 64 år sedan!

Bronslaget i lagtempo från 1988 kör ett 3 km uppvisningslopp. Fv Lafis, Johansson, Karlsson, Jarl! Samtidigt intervjuades Sportchef Madeleine! Alla skötte sig utmärkt!

Jag har inte så många idoler...längre! Men en som skulle kunna kvalificera sig lite som just en idol, är denna mannen!
Och det var precis vad jag sa till honom innan jag tog fotot!
Hela arrangemanget var i första hand tänkt som ett upplevelse- och inspirationsläger för våra framtida olympier! Jag tror verkligen att det blev just det! Det måste verkligen ha varit en upplevelse att vara med på ett sånt här stort camp som 14-17 åring. Även vi ledare var överens om att det var mycket lyckat!

En viktig kugge i hela maskineriet, Thomas Engdahl, Sportchef på SOK, som också gjorde stort intryck på mig med sin trevliga, avslappnade, och mycket närvarande ledaerstil. Det kändes om om han var med lite överallt! Här tillsammans med vår gångledare till vänster, BMX-Sebastian och Madde Olsson (som snart hoppas kunna träna för fullt igen)
Tack till framförallt Felicia Rudenstam som har stor del i att det blev ett cykeldeltagande på YOC. Tack också till Johan, Madde, Peter och Sebastian för gott samarbete!

Bäst avslutas det hela med våra unga lovande cyklister. Det var för det första väldigt trevligt att vara med som ledare för dem. Dom var alla omtänksamma, trevliga och höll en jämn hög nivå i sitt idrottande, både vad gäller cykelkapacitet och inställning! Tack de goa dagarna!

Söndagens cykelpass betydde förresten ett glatt återbesök på fredags välbesökta väg, där det blev nya lagtempon, tävling igen mellan killarna och tjejerna, 40-20 lagtempo, och sen avslutning med 5 varv inne på Bosön med backspurt upp till Rekrotsvillan!

Här på SOKs sida finns lite fler bilder med bl.a. dagens avslutande gp-varv inne på Bosön!

fredag 8 juni 2012

Trevlig första dag på Olympic Camp!

Gott och grillat nere vid den lilla hamnen på Bosön!
YOC -Youth Olympic Camp, ett inspirations- och träningsläger för talangfulla ungdomar i ett trettiotal OS-sporter, och ett 70-tal ledare, drog igång idag på allvar. Invigningsstal av bl.a. Stefan Holm och Anette Norberg, träning i den egna grenen, följdes sen av grillfest med lite annorlunda tävlingar, nera vid vattnet!

Lagtempo med snabba förningar kombinerat med stenhårda attacker! Här är det Hampus som är för snabb för kameramannen!

Taktiksnack inför kvällens sista (och viktigaste intervall). Tävling mellan killarna och tjejerna.
Det är inte optimalt att träna cykel ute på Bosön men vi fick ett fint intervallpass på vägen mellan Bosön och ut till Elfvik. Det blev helt enkelt Bosön-Elfvik tur retur en himla massa gånger i olika lagtempoformationer! Fin väg, lite trafik och mycket tidseffektivt när vi bara hade 2 timmar på oss!

Som avslutning körde vi en tävling mellan killarna och tjejerna. Det gick till som följer:
Fråga till killarna: - Hur många sekunder kan ni som mest släppa tjejerna och ändå köra ikapp innan målstrecket?
Fråga till tjejerna: - Hur många sekunder kan ni som minst ha i handikapp på killarna och ändå inte hinna bli ikappkörda?

Killarnas svar: 30 sek!
Tjejerna svar: 40 sek!

Så då fick det bli 35 sekunders handikapp! Båda teamen gissade mycket bra för det blev en tajt finish. 7 man i varje lag, med tidtagning på fjärde man (3 kunde alltså släppa). På upploppsrakan dundrade 4 killar och 4 tjejer mot strecket!
Målgång! killarnas fjärde "gubbe" kom in strax före tjejernas fyra! Rafflande! Vi får se om det blir chans för revansch under helgen ;-)

Avslutnigen på kvällen innehöll en hel del annorlunda tävlingar :-)

Imorgon väntar tvägruppsträning med skidskyttar, gångare tillsammans med alla cykeldiscipliner lvg, mtb, bana, bmx)! Jag förväntas hålla ett moment med bålträning! Därefter blir det stor fest på Stockholm Stadion på eftermiddagen och kvällen för att fira 100 år sedan Stockholm arrangerade OS!

Som avslutning härifrån Bosön gratulerar vi såklart Jenny Rissved som idag vann junior-EM i mtb!! Stort grattis!


måndag 4 juni 2012

Youth Olympic Camp!


Jag har fått turen och äran att vara med som ledare för Cykel Landsväg på Youth Olympic Camp i Stockholm/Bosön nu på fredag till söndag!

Det är tänkt som ett årligt återkommande camp för unga talangar mellan 14-18 år. Att det drar igång just i år, har att göra med 100 års jubileumet från solskensolympiaden 1912 i just Stockholm. Förutom träning i egna grenar, tvärgruppsträningar och föredrag, blir det därför en hel del festligheter också!

Jag ser såklart fram emot detta tillfälle med spänning och förväntan :-) Tillsammans med cirka 500 utövare i 30 olika grenar och ett 100 tal ledare, experter från SOK, gamla olympier osv blir det säkert något utöver det vanliga!!

söndag 3 juni 2012

Träning vecka 22, Mallorca!

Tillbaka! Vi inledde våra cykelkarriärer med 25 respektive 52 år. 17 år senare, och ett antal krascher och andra erfarenheter
rikare;-)  är vi tillbaka på Mallis igen! Välbehövlig fika i skuggan i Petra! 
mån vila, jobb
tis vila, jobb
ons löpning på stranden i Alcudia i 45 min. Hade "turen" att dom hade luckrat upp sanden på ett område, så man sjönk ner som sören, perfekt för mina ovana löparben. Jättejobbigt och skonsamt. Det kändes som om att springa uppför, perfekt för hårda intervaller.
tor cykeltur med pappa 3 tim, trevlig sväng till Petra. Styrkeintervaller överallt där det fanns motlut och motvind, blev nog cirka 40 min. På torget i Petra stod min Garmin på strax över 39 grader i solen! Tuff dag i solen med andra ord ;-) Tur man inte skulle tävla!
Glava-Björn i Petra! Ringerike Grand Prix och numera Glava Tour of Norway har oftast varit populärt och framgångsrikt för oss svenskar.  Holmkvist, Ericsson, Wetterhall, Dahlström, Lindgren mfl, och detta året var inget undantag med Jonas Ahlstrand som spurtslog Petacchi och EBH.  Alltså gillar vi Norge, och denna mannen, Glavas marknadschef, Björn!
fre 2.30 tim via Buger, Campanet, Selva och sen klättringen upp till Tankstelle och sen via Pollenca hem igen. Riktigt hårt att pressa sig i värmen. Dagar som denna blir man än mer imponerad av proffsen då dom kör varma dagar i Alperna eller Pyreneerna!
lör vila
sön Löpning 1.15 tim bl.a uppför en kulle bakom Alcudia, där dom hade några master. Blev lite väl långt för benen, men väl där var det gött att springa uppför backen x 2.
Utsikt från dagens löptur. Första dagen med moln och lite mer human temperatur!

fredag 1 juni 2012

Intervju: Sub-XX Naturelle Lotta Jegenstam!


Nästa kvinna på tur är en tjej som syns i alla möjliga cykelsammanhang, från styrelseuppdrag, till tävlingar och inte minst på svenskön Mallorca! Hon har sysslat med marknadskommunikation hela arbetslivet och firar 10 år som egen företagare i höst med företaget Ruby Tuesday www.rubytuesday.se. Hon har varit ordförande i Fredrikshof i två år, suttit i Svealandskomitten och Sthlms Cykelförbund där hon bl a jobbade med projekt för att få fler ungdomar till cykelsporten. Sedan mars 2012 är hon invald som ledamot i förbundsstyrelsen!

Reck – Vem är Lotta Jegenstam?
Lotta - cykel- och träningstokig göteborgska som efter 25 år i Stockholm äntligen har flyttat hem igen ;)

Reck – Hur kom du in på sub-xx satsningen?
Lotta - Det var faktiskt du som tjatade! He he. Jag har tidigare sagt att jag aldrig kommer att köra runt sjön för att det är för mycket incidenter och för farligt men när nyheten om tjejsatsningen släpptes fick man ju sig en funderare.
Jag var skeptisk till om jag skulle klara den tuffa utmaningen men när jag sedan såg att flera av tjejerna i satsningen var gamla tävlings- och klubbkompisar så tänkte jag att Äh- vad sjutton – kan de så kan jag!

Reck – Är du som många andra, van vid att främst träna med män?
Lotta - Jag har faktiskt haft lyxen att träna med ett helt gäng tjejer under min tid i Stockholm och det kan jag nog tacka mig själv lite för också.

Som relativt ny medlem i Fredrikshof kom jag i kontakt med några av de som tävlade i klubben och fick lära mig så oerhört mycket av dem. Jag var ju en spinning-tjej och hade aldrig ens suttit på en racer! Det var en ny värld som öppnades för mig och jag kände att jag ville ge något tillbaka till klubben och cykelsporten och med styrelsens godkännande sjösatte jag ”Roadrace Beginners” – en kurs för de som var nya på racer eller kände sig lite ringrostiga – en kurs bara för tjejer! Styrelsen skrattade lite åt min ambition att få ihop 20 tjejer till kursen – efter 2 dagar hade jag 49 anmälda!

På detta följde sedan en fortsättning ”Roadrace Advanced” – för tjejer som kunde tänka sig att börja tävla. Den kursen körde jag tillsammans med Thomas Eriksson, tidigare förbundskapten för damlandslaget – här fick jag ihop 25 tjejer och det kändes riktigt maffigt när vi stod alla på startlinjen på Falkenloppet! Fler kurser har hållits i Fredrikshofs regi så jag tror att klubben har utbildat långt över 100 cyklande tjejer.

Men nu är man tillbaka i Göteborg och här är det annorlunda – här är man ensam tjej på klubbens fartträningar och får bita sig fast när grabbarna kör sina lagtempon.

Reck – Många undrar säkert, är det annorlunda att vara i en grupp med bara satsande tjejer? På vilket sätt?
Lotta - Jag tror inte att det faktum att vi är enbart tjejer som är det som gör att det är annorlunda, snarare det att vi är utspridda över hela landet och gör så mycket mer än att bara cykla och vi har olika mycket tid för projektet – för det har verkligen blivit ett projekt och inte bara att ställa sig på startlinjen och köra runt sjön.

Det som gör mig mest glad i hela den här satsningen är att vi har lyckats skapa ett nätverk av cyklande tjejer här i Göteborgs-området som tränar tillsammans 1-2 ggr/vecka – både fartträning och en och annan distansrunda. Idag är vi över 25 namn på listan och det tillkommer nya tjejer hela tiden!


Reck – Och förutom Vätternrundan, vilka andra mål har du med ditt idrottande?
Lotta - Nu när man har blivit lite äldre, barnen har flyttat hemifrån och man har mer tid så har nog idrottandet blivit mer eller mindre en livsstil och jag älskar att sitta med tävlingskalendern och alla veterantävlingarna i början av året och planera in vart man ska åka på helgerna och ser fram emot att träffa alla cyklister man känner i landet. VSM och NM för Veteraner har varit huvudmålen de senaste åren – och så alla roliga träningsläger på Mallorca eller Italien

Reck – Hur har förberedelserna sett ut hittills, är du i den form du vill vara just nu?
Lotta - I vinter har varit riktigt bra förutsättningar för distansträning jämfört med förra året så det har blivit många och långa pass på crossen. Har bytt passen på testcykeln hemma mot spinning, kettlebells och CK Masters tunga tisdagspass. Toppa detta med närmare 150 mil på Mallorca i april och det är svårt att klaga ;)

Reck - Jag vet ju att du varit på Tour de France vid några tillfällen. Berätta!
Lotta - Haha! Den som en gång varit på Touren kommer alltid tillbaka! Favoritetappen är Alpe d'Huez - du kan tänka dig närmare 800.000 i publiken längs de 21 serpentinerna, holländarna kalasar i flera dagar halvvägs upp i backen, det finns inte en gräs- eller asfaltfläck som inte är bebodd, 1 timma innan cyklisterna kommer anländer sponsorkaravanen som slänger ut give-aways och folk är som tokiga och rycker och sliter i grejorna och sen plötsligt dyker de upp - TdF-helikoptrarna - och då pirrar det i hela kroppen för då vet man - nu kommer dom! :)

Reck – Har du några favoritrundor där du bor, som kanske inte kan mäta sig med Mallorca eller Touren, men som är riktigt fina ändå? 
Lotta - Är helkass på rundor norr och nordöst om stan – alla vägar bär oftast söder över eller in i landet.
Mölnlycke-Bollebygd-Borås-Kinna-Hällingsjö-Lindome-Mölndal är en av de lite längre favoriterna, eller Mölndal söder över till Varberg och tillbaka. Köra kuperat över Ubbhult. Backrundan i Kvarnbyn med 8-10 olika backar är en grym utmaning! Lite dåligt med fikaställen på den här sidan landet bara…

Reck – Tack för intervjun och lycka till med den fortsatta satsningen?
Lotta - Tack, tack!